Репортерът Десислава Ризова и операторът Иван Филчев, част от редакцията

...
Репортерът Десислава Ризова и операторът Иван Филчев, част от редакцията
Коментари Харесай

Деси Ризова и Иван Филчев в #ЖурналистиВкъщи: Eкстремни пътувания и смели истории в името на професията

Репортерът Десислава Ризова и операторът Иван Филчев, част от редакцията на bTV Новините, описаха на възпитаници от СУ " Панайот Волов " - гр. Бяла смели истории за рискови пътувания, които са предприемали в името на призванието си – да стигнат до истината. Срещата им се организира напълно онлайн и е част от обичайна самодейност за медийна просветеност „ Журналисти в учебно заведение “ към Фонд „ Валя Крушкина “, която тази година е с нов формат – #ЖурналистиВкъщи.



Двамата лауреати на медийните награди „ Валя Крушкина – публицистика за хората “ плениха младежите с историите си за рискови командировки. Деси Ризова описа за пътешествията си за отразяване на революцията в Киргизстан, след която се прибира с 8 шева на главата, както и за многократните пъти, в които тя и сътрудниците й рискуват личния живот в името на специалността. Иван Филчев развълнува децата с историята си за рисково избавяне на животни от зоологическа градина на фона на бомбардировки на " Ислямска страна ".

Още една група възпитаници – от приблизително учебно заведение " Райчо Каролев “, град Габрово – имаше опцията да зададе своите въпроси към репортера на bTV Новините Десислава Ризова. Основен фокус на техния интерес бяха подправените вести и по какъв начин да ги разпознават. Деси описа и историята за срещата си с стара дама от Брюксел, която в продължение на цели 40 години е била евродепутат и се е борила за образуването и опазването на полезностите на Обединена Европа.

„ Дори да има публицист, който е заслужил вашето почитание и можете да му вярвате абсолютно, постоянно имайте лично мнение, тъй като в свят, в който всичко е уницифирано, е належащо да знаете какво е значимо за вас, да имате темперамент и персонално мнение, “ приключи Деси Ризова.

Срещите от самодейността #ЖурналистиВкъщи завършиха, като в тях се включиха публицистите от редакцията с най-високо доверие в България, тази на bTV Новините - Марин Николов и Мария Савкова, Глория Николова, Росен Цветков, Нели Тодорова и Мария Ванкова.
#ЖурналистиВкъщи: Марин Николов и Мария Савкова разговаряха онлайн с възпитаници от Ловеч Журналистите на bTV влизат в домовете на възпитаници от цяла България
Инициативата „ Журналисти в учебно заведение “ се организира за седми следващ път. Тя има за цел да увеличи медийната просветеност на младежите, да подтиква сформирането на гражданска позиция и да способства за кариерния им избор.

„ Журналисти в учебно заведение “ е част от Фонд „ Валя Крушкина “ при Фондация „ Работилница за цивилен начинания “. bTV е сътрудник през цялото време на самодейността, в която през годините са взели присъединяване близо 20 000 възпитаници от над 45 градове и села в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР