Репортер от немския вестник Билд си купи български паспорт от

...
Репортер от немския вестник Билд си купи български паспорт от
Коментари Харесай

Немски репортер си купи фалшив български паспорт от Гърция за 2000 евро

Репортер от немския вестник " Билд " си купи български паспорт от фалшификатори на документи в Гърция за 2000 евро.

" В столицата на Гърция не е мъчно да намериш човек, от който можеш да си купиш документ за идентичност. Срещнах се с един подобен мъж на оживена улица в Атина. Носеше качулка, тъй че лицето му едвам да се вижда и искаше да е сигурен, че не съм немски служител на реда. По неговите думи, доста такива наблюдават обстановката с бежанците в Гърция. Аз си измислих историята, че желая да пътувам в Турция, а това не е изключително елементарно за немски публицист и той не се усъмни ", споделя репорторът от " Билд "  Кристоф Кюрбел.

Кристоф се уговорил договорката да му коства общо 2000 евро - 1000 при предаването на фотосите и още 1000 при приемането на документа.

" Още на идната заран занесох фотосите и 1000 евро на мъжа в едно кафене в Атина. В естествени условия паспортът става подготвен за 3 дни, само че поради коледните празници в моя случай беше подготвен за 5. Получих документа против обещаните още 1000 евро на многолюден площад в града. Вече имам и българско име - Петър Тодоров Иванов ", обяснява още журналистът.

Фалшификаторът разказал, че предлага на бежанците да си купят италиански или гръцки паспорт. Така е по-лесно да се стигне със аероплан до Италия и оттова с трен до Германия. От както немските служители на реда наблюдават бизнеса с подправените документи, той станал по-сложен, а цените на услугата се вдигнали. 

Тази година гръцката полиция съумя да хване стотици фалшификатори на документи - единствено за последните 3 месеца на летищата на страната са задържани 729 бежанци с подправени документи. Гръцки паспорт и самолетен билет за Германия костват на един емигрант сред 4 и 5 хиляди евро, споделя още Кристоф. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР