Реплика на затворническата килия с размери два на три метра,

...
Реплика на затворническата килия с размери два на три метра,
Коментари Харесай

В изолация заради разкопчано копче и в килия 2x3. Как живее Алексей Навални

Реплика на затворническата килия с размери два на три метра, в която е държан критикът на Кремъл Алексей Навални е изложена в Нидерландия като част от галерия, озаглавена " Заглушени " и отдадена на политическите пандизчии през вековете, оповестява Reuters.

Навални беше задържан на летището след завръщането си в Москва през 2021 година и оттогава е държан в изолираност в наказателна колония, където излежава деветгодишна присъда.

" Той е лишен от телефонни диалози или срещи със фамилията си, или с който и да било, като се изключи юристите му ", съобщи говорителката на Навални Кира Ярмиш, която участва на откриването на изложбата в музея " Слот Лувестейн ".

Тя съобщи, че изискванията в пандиза на Навални са тежки даже по стандартите на властническо ръководство.

През януари, откакто седмици наред е имал тресчица, на Навални не е било разрешено да посети доктор по собствен избор.

В килията му няма вентилация или топла вода и той е държан в изолираност за дълги интервали от време, добавя тя.

" В момента той е в такава наказателна килия и аргументите, заради които са го сложили там, са да вземем за пример, че е разкопчал горното копче на ризата си ", добавя говорителката.

На Навални не е разрешено да има персонални движимости с изключение на една книга, чаша и четка за зъби.

На фона на репресиите на съветските управляващи против опозицията доста от най-изтъкнатите съдружници на Навални напуснаха Русия, с цел да избегнат арести и изпращане в затвор. Самата Ярмиш е включена в черния лист и е застрашена от неотложен арест, в случай че се бъде хваната на съветска територия.

Директорът на музея, който провежда изложбата, съобщи, че изискванията за пандизчиите, държани в килиите на холандския палат от 14-и век на ветровития бряг на река Маас, най-вероятно са били по-добри от тези на Навални през днешния ден.

Той даде образец с холандския мъдрец Хуго де Гроот, който е наказан на пожизнен затвор и е държан там до бягството си през 1621 година в сандък, употребен за преместване на книги.

" Сигурно е било студено, само че той е можел да чете колкото си желае, а в килията с него са били жена му, детето и прислужницата ", сподели шефът по време на откриването на изложбата, която ще продължи до февруари 2024 година

 

 

 

 

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР