Рентгенологът д-р Иван Димитров, който миналия 2 март застреля крадеца

...
Рентгенологът д-р Иван Димитров, който миналия 2 март застреля крадеца
Коментари Харесай

Лекарят, убил Жоро Плъха, застава отново пред съда

Рентгенологът доктор Иван Димитров, който предишния 2 март простреля крадеца Жоро Джевизов – Плъха, в двора си, още веднъж ще застане на подсъдимата пейка. На 5 ноември т.г. е делото против него в Апелативния съд в Пловдив, откакто прокуратурата и околните на убития апаш не останаха удовлетворени от оправдателната присъда и я апелираха.
``
реклама

На 18 юли т.г. медикът бе приет за почтен от окръжния съд, че съзнателно е умъртвил крадеца в парцела си, като убийството е било осъществено при превишаване рамките на неизбежната защита, написа " Монитор ".  

Със същата присъда окръжният съд призна медика за отговорен, че е имал противозаконен револвер „ Валтер ” с патрони, с който в действителност е бил убит Плъха. Заради противозаконното оръжие с муниции доктор Димитров се снабди с условна присъда от 2 година с 3-годишен изпитателен период.

Плъхът влезнал да краде от гаража на доктора в нощта на 1 против 2-ри март 2018г. Медикът бил в отпуска, която употребявал да ремонтира втория етаж на къщата си. В това време жена му и двете им деца били на посетители на родственици в село Крумово.

На 2 март м.г.  около 1,30 часа през нощта Иван Димитров минал през една от стаите в жилището си и видял, че лампата в гаража, който употребил за работилница, свети. Помислил, че е не запомнил да я изключи и решил на сутринта да отиде да я загаси.

След известно време забелязал, че лампата не свети и вратата била леко открехната. Решил да ревизира какво се случва. Взел револвера си „ Валтер “, модел  „ PH-9x19 “, за който не имал позволение и отишъл към гаража, в който към този момент върлувал Жоро Плъха. Той пък си приготвил за изнасяне в найлонови торби разнообразни предмети.

Преди да стреля докторът бил атакуван от крадеца, който пък бил надрусан. Плъха хвърлил по притежателя на парцела нож с 12-сантиметрово острие, както и железна рекламна табела. Така порязал медика по десния крайник и му предизвикал синка на дясната ръка.

Д-р Димитров стрелял, а крадецът съумял да избяга. Прескочил дувара и притичал към 100 метра преди да се строполи върху паркирана под прозорците на регионалния шеф на Пловдив лека кола.

Именно шефът на област Пловдив Здравко Димитров видял натрупа на убития апаш в ранните утринни часове на 2 март, когато отишъл на работа и се обадил в полицията. Няколко часа по-късно лекарят бил задържан, като на 6 март м.г. бил пуснат от зандана с мярка „ подписка ”.

По време на следствието стана ясно, че докторът и негов другар са създали всичко допустимо да прикрият следите от закононарушението. Те са замели снега по двора на медика, с цел да няма кървави следи. Още в нощта на закононарушението излезли и няколко часа издирвали ранения апаш.

В хода на правосъдното разследване стана ясно, че те в действителност не дирели крадеца, а котката на доктора – Габриела. По време на обиколките из квартала изхвърлили противозаконния револвер. Разследващите на два пъти претърсваха с водолази Гребния канал, с цел да търсят „ Валтер ”-а, само че не откриха нищо.

В деня след убийството подсъдимият приказвал със свои съседи, които имат камери на комерсиалните си обекти по улицата и на къщите си да изтрият записите и да не ги дават в полицията, описаха от окръжната прокуратура в Пловдив предходната година. Хората обаче не се съобразили с молбите им и част от видеата били предоставени на проверяващите.

След оправдателната присъда майката на убития апаш се закани да съди доктор Димитров „ до дупка ”, искайки ефикасна присъда за него. „ Най-голямото наказване за него желая. Той ми зима душата на мен. Синът ми зима. Три деца ми остави той. Жена му Надежда не я знам къде е. Сега сега я няма при мен ”, споделяше в окръжния съд майката на Плъха Златка.

Тя и бащата на Жоро Джевизов желаеха общо 300 000 лв. кръвнина поради убития си наследник. Арестът на медика предишния март провокира серия от митинги.

Първоначално жена му заяви, че е била в дома им по време на кражбата, което разбуни още повече митингите. Впоследствие обаче стана ясно, че брачната половинка на рентгенолога и децата им въобще не са били в къщата и митингите в негова отбрана малко по малко стихнаха.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР