- Renault разкрива модерна електрическа версия на своето емблематично Renault

...
- Renault разкрива модерна електрическа версия на своето емблематично Renault
Коментари Харесай

RENAULT 4EVER TROPHY, ПРЕРОДЕНА ИКОНА

- Renault разкрива съвременна електрическа версия на своето емблематично Renault 4 на Автомобилен салон Париж.
- Здравият, подготвен за завършения демонстрационен автомобил 4EVER Trophy също е на щанда, с цел да отпразнува 25-ата годишнина на филантропичното рали 4L Trophy.
- Автомобилът проправя пътя за бъдещия напълно електрически модел от B SUV сегмент.

Renault 4 е доста повече от автомобил: той е същинска икона. С над 8 млн. продадени бройки допълнително от 100 страни, моделът преодолява разлики сред поколенията и обществените групи през последните 60 години. Удобен както в града, по този начин и в най-отдалечените селски региони, той е многофункционален: разрешава ви да работите, да пътувате, да превозвате товари и доста повече.

Скромен и съвременен, изискан и известен, той завоюва както мъжете, по този начин и дамите.

Производството е сряно преди 30 години, само че 4L в никакъв случай не е напускал светлината на прожекторите. Това е един от истинските млади ретро коли и през последните 25 години 4L Trophy потвърждава още веднъж и още веднъж цената си на повсеместен автомобил, основан да издържи. Това изяснява за какво към момента се харесва на тълпата, изключително измежду по-младите генерации.

Демонстрационният автомобил 4EVER Trophy, който Renault разкрива на Автомобилен салон Париж 2022, е вторият емблематичен модел, който получава електрическо прераждане, след Renault 5 Prototype, показан с проекта Renaulution. Renault се възползва от славното си минало, с цел да електрифицира по-добре бъдещето си.

МОДЕРЕН ОБРАТ И МНОГО ДЪРЗОСТ

Демонстрационният автомобил Renault 4EVER Trophy основава нови мемоари, като в същото време връща остарели. Под мускулестия екстериор са явни стилистичните връзки с предшественика му 4L. Основните характерности на истинския автомобил са възобновени:
- Цялостният контур е различим от пръв взор, от формата на предния похлупак през известната му " ъглова задница " до бронята
- Страничното стъкло във формата на объл трапец е ситуирано тъкмо над задното колело
- Отпред страните са голи, без оптика и стилистични атрибути
- Калниците покриват напълно арките на колелата, с цел да завършат в бронята
- Ретро стилът се вписва хармонично в останалите другояче изискани и софтуерни линии.

Демонстрационният автомобил има великодушни извивки и комплицирана решетка. „ Ултратехнологичните “ връзки сред спиците и каросерията носят спомагателен пласт точност и модерност. Рамката на покрива е резултат от същата фина обработка.

" Renault 4 е мит. И митовете в никакъв случай не умират! R4 е автомобил, който всеки може да обича и през днешния ден желаеме да преоткрием това универсално измерение посредством съвременна електрическа интерпретация. " - Лука де Мео, основен изпълнителен шеф Renault

" За да пренесем 4EVER Trophy в модерната ера, ние вляхме в неговата семпла форма софтуерно съвършенство. Всички тези съставки са деликатно направени, тъй че дизайнът да е подходящ, както за тези, които са осведомени с 4L и неговата славна история, по този начин и за по-младите генерации. " - Жил Видал, вицепрезидент дизайн Renault

УНИКАЛЕН СВЕТЛИНЕН ПОДПИС

4EVER Trophy слага нов поврат в емблематичната хоризонтална решетка на Renault 4, включваща кръгли, вградени фарове, в този момент с Matrix LED светлини. Иновативните светлини придават на автомобила мощна еднаквост. Задните светлини с форма на капсула, въпреки и актуализирани, също са доста разпознаваеми и са ясно мигане към емблематичния 4L.

ЛЕК ОФРОУДЪР НЕТЪРПЕЛИВ ДА ИЗСЛЕДВА

Електрическо премеждие отвън утъпканите пътища. Такова е обещанието, което демонстрационен автомобил 4EVER Trophy предлага на пръв взор със своя рискован външен тип. Неговият електромотор отразява бъдещия сериен автомобил.

Долната част на 4EVER Trophy, боядисана в сив Gun Metal цвят, е проектирана за намерено. Отворена покана за проучване на нови хоризонти, този демонстрационен автомобил удостоверява авантюристичен дух. Той има избран нюх към външния си тип със сребристото палто и пурпурните акценти върху ремъците на багажника на покрива, амортисьорите и емблемите на колелата.

Със своя тип на бъги, 4EVER Trophy излъчва спортен дух. Издълбаният челен похлупак има огромен отвор за въздух, оптимизиращ работата на радиатора, ситуиран в централната част на бронята. Предният надвес е доста съкратен за усъвършенстван луфт.

С аварийна гума, ситуирана на карбоновия покрив, и лопата и дъски за прекосяване през пясък в горната част на задната врата, автомобилът е подготвен да се оправи с всяка обстановка.

Обширните защитни панели на каросерията в долната част са направени със забележителен 20-сантиметров празен ход към калниците. Високата стойка акцентира широчината на колелата от 753 мм, инсталирани на 19-цолови джанти. Долната част е подсилена, с цел да обезпечи по-голяма отбрана на батерията, ситуирана в средата на шасито.

Всяко колело на 4EVER Trophy има забележим компресор, който разрешава елементарно контролиране на налягането в гумите от пилотската кабина, с цел да се приспособява към естеството на терена.

Въпреки че 4EVER Trophy явно е офроуд автомобил по природа, той също по този начин е планиран да се любува на всякога, без проблеми. Бъдещият електрически 4L има за цел да бъде толкоз еластичен, колкото в миналото е бил неговият предходник – или по-скоро постоянно е бил от 1962 година насам.

БЪДЕЩ ПРЕДСТАВИТЕЛ В СЕГМЕНТ B SUV

Демонстрационният автомобил 4EVER Trophy проправя пътя за бъдещия напълно електрически SUV от B сегмент, комфортен както в града, по този начин и в отдалечени селски региони. Подобно на Renault 5, той ще бъде основан на новата платформа CMF-BEV за електрически коли от B сегмент. Платформата ще подсигурява най-хубавото показване във връзка с пробег, звучност и държание на пътя, без да прави компромис с дизайна.

Пазарното позициониране на бъдещите Renault 5 и Renault 4 ще бъде сходно на това на Clio и Captur. 4EVER Trophy и Renault 5 Prototype, изложени на щанда на Renault по време на Автомобилен салон Париж, въплъщават „ новата вълна “ на Renault.

Подобно на своя предходник, бъдещият сериен автомобил, въодушевен от 4EVER Trophy, ще бъде създаван във Франция. Благодарение на общите си черти, всички коли, употребяващи платформата CMF-BEV, ще бъдат създавани в хъба ElectriCity в Северна Франция.

ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ RENAULT 4EVER TROPHY
Дължина: 4 160 мм
Широчина: 1 950 мм
Височина: 1 900 мм
Междуосие: 2,570 мм
Предни и задни гуми: 255/55R19
Задвижване: напълно електрически, навит ротор
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР