Ремонтните дейности в асеновградския квартал Запад са замразени от 29.07.19

...
Ремонтните дейности в асеновградския квартал Запад са замразени от 29.07.19
Коментари Харесай

Ремонтът по проекта за кв. Запад на Асеновград е стопиран от края на юли 2019 г.

Ремонтните действия в асеновградския квартал " Запад " са замразени от 29.07.19 година Припомняме, че ремонтът за облагородяване и благоустрояване на региона се осъществя с евросредства, с изключение Зона 5. За нея парите са обезпечени от икономисан при осъществяване на публични поръчки финансов запас по Оперативна стратегия " Регионално развиване ".
Причина за прекъсване на дейностите в квартал " Запад " през лятото на миналат година са били неподходящи климатични условия за засаждане на растителност - температурите са били прекомерно високи за осъществяване на тази цел, оповестяват от градкста администрация на Асеновград. От там изясняват, че все още са установени и голям брой забележки. Изпратени са уведомления до компаниите, правили ремонта, които следва последователно да ги отстранят за своя сметка. Това ще стартира от днес (06.01.19 г.), в което са уверили изпълнителите, уточни отрасловият заместник-кмет на Асеновград инженер Стоян Димитров.
По думите му, измежду забележките са некачествено осъществяване на тротоарната настилка, на детските площадки и на спортните игрищата. На една от улиците наклонът на поставената асфалтова настилка не дава отговор на условията и при превалявания от дъжд водата влиза в един от блоковете. Има и запушен шахти. Площадката за разходка на домашни кучета пък е обрасла в растителност.
За плана бяха отпуснати евросредства в размер на 5 000 000 лв. - безплатна финансова - и 1 000 000 лв. национално финансиране. Няма осъществено съфинансиране, от страна на община Асеновград, само че са наложени финансови корекции, които следва да бъдат платени от администрацията. Засега не е ясно и по кое време ще започва и построяването на останалата Зона 5 и в какъв период следва да бъдат отстранени забележките.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР