Ремонтните дейности около едно от емблематичните за морската ни столица

...
Ремонтните дейности около едно от емблематичните за морската ни столица
Коментари Харесай

Кога ще приключи ремонтът около Шишковата градина във Варна?

Ремонтните действия към едно от емблематичните за морската ни столица места - Шишковата градина, към момента не са завършили. Поводът за забавянето са откритите археологически находки, само че към този момент има създаден капиталов план за презентацията им. Това заяви зам.-кметът на Варна инж. Христо Иванов.
Припомняме, че в градинка ул. ”Цар Симеон I ” бяха открити неповторими находки от времето на античния Одесос, които ще бъдат допълнително проучени и занапред ще се вземе решение за подобаващото им експониране. Именно това бави довършителните работи по благоустрояването на региона.
" Работим по тематиката, напълно внимателно и отговорно, с цел да може това пространство да бъде непокътнато, съхранено и добре презентирано ", заяви инж. Иванов. Той показа още, че ремонтът на ул. " Георги Бенковски ", в сектора сред улиците " Д-р Пискюлиев " и " Кракра ", ще завърши до две седмици. Дъждовете дисбалансирали работата в региона.
Зам.-кметът разяснява също и връзката на бул. " Сливница " с автомагистрала " Хемус ", която по неговите думи, ще бъде построена до края на тази година. Отчуждителните процедури са към този момент завършени и се чака издаване на позволение за градеж.
Според инж. Иванов към този момент има подготвеност и за започване на ефикасна работа по рибарското пристанище в местността Карантината в квартал " Аспарухово ". Той показа, че построяването най-вероятно ще започва идната седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР