Ремонтите в столицата продължават. В момента се ремонтират основните улици

...
Ремонтите в столицата продължават. В момента се ремонтират основните улици
Коментари Харесай

Фандъкова: Ремонтите в столицата продължават

Ремонтите в столицата не престават. В момента се ремонтират главните улици в кварталите. Знаем, че е значимо за хората.
Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в утринния блок на Българска национална телевизия. По думите й тя непрекъснато е на терен, с цел да следи какво се прави и да се съблюдават периодите.

На въпорс ще се кандидатира ли още веднъж за кмет на столицата, тя бе безапелационна, че е взела решението си в персонален проект, само че да изчакаме септември, с цел да го разгласи.

До няколко дни ще бъде възобновена работата в Западен парк. Имаше проблем с плана, не беше регистриран колектор на входа, разгласи кметицата.

По думите й, най-големият стратегически и значим план за града е линия 3 на метрото. До края на месец октомври строителеството ще завърши и ще стартират тестванията на новите влакове. Догодина още 500 000 души ще могат да се възползват от най-екологичния превоз в града, разяснява тя.

Попитана какво прави общината за въздуха в града, Фандъкова съобщи, че извършват стратегия от 100 ограничения. " Пускането на третата линия на метрото ще спести 90 000 тона нездравословни излъчвания, обновявеме наземния градски превоз. Усилията ни са големи. Защитени са и два плана за битовото отопление ", сподели градоначалника на София.

На въпрос дали столичани могат да останат на студено през зимата, тя съобщи, че няма риск София да остане без парно. Кметът съобщи, че в тази връзка е разговаряла с двамата шефове на двете търговски сдружения, откакто си размениха реплики по медиите. „ Топлофикация “ не е серпантина да заплаща, несъмнено с доста по-бавно движение, в сравнение с „ Булгаргаз “ чака. На 1 август от „ Топлофикация “ са преведени 7 милиона лв.. Двамата шефове се прецизираха за метода на заплащане до края на месеца.

Фандъкова изясни още, че постоянно в този интервал поражда подобен проблем, тъй като има разлика в метода на заплащане. „ Булгаргаз изискват авансово заплащане по планирани количества, а „ Топлофикация “ получава своите заплащания след изравнителните сметки. Така че това е част от взаимоотношения сред двете търговски сдружения.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР