Ремонтиране и изграждане на улична мрежа са сред приоритетите в

...
Ремонтиране и изграждане на улична мрежа са сред приоритетите в
Коментари Харесай

Ремонтиране и изграждане на улична мрежа са сред приоритетите за столичния кв. Малинова долина за 2024 г.

Ремонтиране и създаване на улична мрежа са измежду целите в листата с финансови планове и обекти за кв. " Малинова котловина ", регион " Студентски ", за включване в бюджета на Столична община за 2024 година. Това уточни кметът на регион " Студентски " Петко Горанов на брифинг, на който с жители бяха разисквани и настоящи въпроси.

Кметът на столичния регион " Студентски " показа и информация за улична мрежа, улично осветяване, инфраструктурните планове, както и ограничения по почистването на уличната мрежа.

Друга дискутирана тематика беше построяването на Детска градина 190 в регион " Студентски ". За нея през септември от регион " Студентски " обясниха, че е към края на градежа си. Детската градина ще бъде за 396 деца в 15 групи. Горанов изясни, че при пускане на работата на Столичния общински съвет и при съществуване на приемателна комисия, ще могат да разгласят началото на активността на детската градина. Това е най-голямата детска градина, строена в София през последните 10 години, съобщи Горанов.  

Три улици са включени в листата на финансовите обекти и планове на регион " Студентски " - това са улиците " Едуард Генов ", ул. 3-та и " Киркор Азарян ", уточни кметът. Той добави, че за първите две имат планове, както и позволения за градеж и финансиране, а за ул. " Кирков Азарян " няма позволение за градеж и няма финансиране.

Началникът на отдел " Одит и надзор " на регион " Студентски " Костадин Бойчин изясни, че " Малинова котловина " е кварталът с най-мащабно строителство в София. Бойчин добави, че инспекторите са ежечасно на терен, като наблюдават близо 240 обекта. Заради този засилен интерес на вложителите и огромния брой градежи в квартала, Бойчин изясни, че вложителите мият улиците от време на време.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР