Ремонтираната лекоатлетическа зала над стадион “Берое” откриха днес министърът на

...
Ремонтираната лекоатлетическа зала над стадион “Берое” откриха днес министърът на
Коментари Харесай

Откриха ремонтираната лекоатлетическа зала в Стара Загора

Ремонтираната лекоатлетическа зала над стадион “Берое” откриха през днешния ден министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.
“Сигурен съм, че обновената зала ще бъде прелестен дом за всички лекоатлети. Да слушате треньорите си, тъй като Стара Загора и България”, сподели на треньори и състезатели от клуба по лека атлетика кметът Живко Тодоров.
В обръщението си министърът на младежта и спорта Красен Кралев акцентира, че без закрита писта не може да има добра целогодишна подготовка за лекоатлетите. “Надявам се, че триумфите на старозагорската атлетика ще бъдат още по-големи”, и увери присъстващите, че от министерството ще оказват помощ на всички инициативи. Министър Кралев изясни, че старозагорският клуб по лека атлетика е добър образец, тъй като децата упражняват в един клуб и треньорите не са разграничени, както е в други градове.
Благодарности към спортното министерство, кмета общинската администрация и общинския съвет изрази Иван Колев, президент на Спортен клуб по лека атлетика (СКЛА) “Берое”, а по-късно дружно с министъра и кмета прерязаха лентата на обновената зала.

Средствата за ремонта на закритата писта в размер малко над 490 хиляди лв. са дотация от бюджета на община Стара Загора. Ремонтиран е покривът на залата, секторът за хоризонтални скокове и е инсталирано легенче на скочището за пастирски скок. Пистата за тичане е с нова настилка и са заменени осветителните тела в западната част на залата.
Съоръжението е построено преди повече от 30 години. В него упражняват спортистите от единствения в Стара Загора лекоатлетически клуб по „ Берое”. През 2015-а кметът Живко Тодоров пое ангажимент и бяха обезпечени средства за 7 газови конвектора. Те поддържат непрекъсната температура от 20 градуса, която разрешава лекоатлетите да упражняват пълноценно през зимата. Нейният ремонт е поредна поддръжка на общината за старозагорската лека атлетика. През 2013-а беше ремонтирана лекоатлетическата писта на стадиона, което даде опция да се проведат Балканиадата през 2013 година и Европейското отборно състезание през 2015 година, както и да се възвърне интернационалният лекоатлетически шампионат „ Самарско знаме “ през 2013 година
На откриването през днешния ден участваха заместител регионалните шефове Димитър Драчевхи Красимир Червилов, заместник-кметът Янчо Калоянов, общински съветници, спортисти, треньори и ветерани лекоатлети.
СКЛА " Берое " има 60 картотекирани състезатели и подготвителни групи. След приключването на зимните шампионати, първи през май стартират състезателите до 13 години, които ще вземат участие в националния шампионат. Следнат държавните шампионати в останалите възрасти, най-очакваното съревнование е Международният лекоатлетически шампионат " Самарско знаме ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР