Ремонтираната и възстановена минерална баня в Банкя ще се управлява

...
Ремонтираната и възстановена минерална баня в Банкя ще се управлява
Коментари Харесай

Дават на концесия минералната баня в Банкя

Ремонтираната и възобновена минерална баня в Банкя ще се ръководи от концесионер. Това предлага работна група от специалисти и представители на Столична община. Вече е подготвен отчетът и ще бъде импортиран в СОС, заяви уеб сайтът Столица.bg.

Концесионната такса ще е 12% от оборота и не по-малко от 220 000 лева Друга значима детайлност е, че ръководещото сдружение ще би трябвало да влага - да построи 25-метров басейн, които ще е с минерална вода.

След 2 години “карантина” към този момент се наближава денят, в който първите гости ще влязат в минералната баня. Емблематичната постройка бе потънала в руини повече от 10 години, само че СОС откри решение и с публично-частно партньорство съумя да възвърне банята.

Едно от най-важните условия към претендентите ще бъде да имат опит в ръководството на обекти в областта на СПО и балнеолечението. Кметът на Банкя Рангел Марков чака, че отварянето на банята за гости ще съживи курортното градче.

Банята бе възобновена и подготвена за прилагане още напролет на 2020 година, само че поради епидемията от COVID-19 откриването бе отсрочено.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР