Ремонтиран е 50 километров участък по границата Свиленград - Елхово.

...
Ремонтиран е 50 километров участък по границата Свиленград - Елхово.
Коментари Харесай

Янев: Ремонтиран е 50-километров участък по границата Свиленград - Елхово

Ремонтиран е 50 километров сектор по границата Свиленград - Елхово. Това сподели министърът на защитата Стефан Янев в Народното събрание.

По отношение на дейностите на Министерство на защитата по подкрепяме на Министерство на вътрешните работи, респективно " Гранична полиция " по запазване на границата и възобновяване на разрушени сектори. От Министерство на защитата са включени 450 индивида персонален състав в интервала октомври – ноември. По границата са патрулирали гранични служители на реда и сили на Българската войска, добави отбранителният министър.

По думите му са ремонтирани 50 км от граничния уреди, в част на два съществени гранични сектора Свиленград – Ехлово. Това са 2/3 от дължината на граничното оборудване с нужните ремонти на паднали оградни пана и заградителна тел.

Отстранена е и растителност в непосредствена непосредственост до оградата, която възлиза на 27 хиляди кв. м. Свършена е много обемна работа тъй като става въпрос за двете страни на оградните пана, добави Янев.

Тази интервенция беше прекъсната в средата на януари, поради климатичните условия.

Янев посочи, че на границата има 20 индивида, част от армията, които извършват транспортни задания. Отчет на изразходваните средства са 200 000 лева командировъчни, за гориво и други разноски на участниците.

Министърът на защитата разяснява, че договорът за ремонт на аеросондата не е включен в актуализацията на бюджета. Предоставените 5 благ. лева за ремонт не са употребявани, а са върнати на Министерство на финансите.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР