Ремонтът на улица Крайезерна в Бургас приключва, а движението ще

...
Ремонтът на улица Крайезерна в Бургас приключва, а движението ще
Коментари Харесай

Във вторник се очаква да заработи обходният път към Южното Черноморие

Ремонтът на улица " Крайезерна " в Бургас завършва, а придвижването ще бъде пуснато във вторник вечерта. Това заяви през днешния ден министър председателят Бойко Борисов, представен от пресслужбата на районното министерство. Той инспектира работата по трасето дружно с отрасловия министър Николай Нанков, кмета на Бургас Димитър Николов и шефа на организация " Пътна инфраструктура " Дончо Атанасов.

Реконструкцията включва две спомагателни платна към към този момент съществуващите две, както и две кръгови кръстовища, нова дъждовна канализация и възобновяване на съществуващия тръбопровод. Улица " Крайезерна " ще свързва пътен възел " Запад " и бул. " Тодор Александров " в града, а задачата е директният поток от коли за Южното Черноморие, приближаващ от София, при влизане в Бургас да се отклони през пътен възел " Запад " и да влезе към периферната " Крайезерна ". Оттам ще продължи по републиканския път 1- 9 към пътен възел " Юг ". Това ще постави завършек на летните тапи, защото улицата ще изведе автомобилния поток за Южното Черноморие отвън централната градска част, се споделя в известието на министерството до медиите.

" Надявам да отпадне жалбата за разширението на пътя " Сарафово – Слънчев бряг ", тъй като има и план, и пари. От много време една компания апелира и стопира ремонта. Ако падне обжалването, следващата година по това време ви давам обещание четирилентов път до Слънчев бряг ", съобщи Бойко Борисов. По думите на премиера обжалването е единствения проблем, всичко останало е направено.


© Пресслужба на Министерство на регионалното развитие

По-рано денем Борисов, придружаван от кмета и министъра, откри обновената Морска градина в Бургас. С вложените пари по европроект е актуализирана най-старата част на градината, като са реконструирани и преасфалтирани алеите на парка и са актуализирани фонтанът, чешмите и подпорните стени. Поставени са нови перголи, пейки и кошчета за боклуци.

Изградени са два подземни резервоара за събиране на повърхностни дъждовни води, които ще се употребяват за поливане на зелените площи, чиято обща повърхност е над 120 дка, изясни бургаският кмет и посочи, че зеленината в парка изисква доста грижи, защото това е най-посещаваното място в града.


© Пресслужба на Министерство на регионалното развитие

Димитър Николов изясни, че така наречен историческо ядро на градината реконструирано по фотоси отпреди 80-100 години, с цел да се резервира достоверният му тип. Атракцията в него е светещият шадраван.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР