Ремонтът на столичния бул. Дондуков няма да приключи до средата

...
Ремонтът на столичния бул. Дондуков няма да приключи до средата
Коментари Харесай

Столичния център в ремонт до ноември

Ремонтът на столичния бул. " Дондуков " няма да завърши доникъде на септември, каквито бяха проектите, а ще продължи до края на октомври. Това заяви по Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова, написа inews.bg

Причината е забавянето на началото на работата поради съгласуването на плана с министерството на културата по отношение на остарялата павирана настилка. Така една от основните пътни артерии в града ще обърква трафика и след края на отпускарския сезон, написа Дневник.

Както е известно министерството на културата не одобри концепцията на общината паветата да се запазят единствено в зоната на трамвайните линии, а пътните платна да са асфалтови. Общината ще извърши това искане, само че поради тежкият трафик по булеварда, за първи път в София под павета ще се сложи бетонова основа.

От думите на Фандъкова стана ясно, че общината не счита да се съобрази с позицията на министерство на културата да се запазят и паветата на ремонтиращия се бул. " Прага ". " Там разрешението за градеж е от преди заповедта на министерството, изпълнителят също е определен преди този момент ", разясни кметът.

Фандъкова добави, че до момента в който за " Дондуков " сходно искане е разбираемо, тъй като той се намира в историческия център на София, то при бул. " Прага " става дума за къса права, свързваща асфалтирани улици. Тя акцентира, че на всички места, където има опция, стремежът е да се резервира паважната настилка, като ще има и възстановителни работи по нея.

В околните години не се планува главен ремонт на пътните платна на бул. " Цар Борис III ", сподели още фандъкова. Общината е получила европейските средства за възобновяване на трамвайната линия, по която се движи трамвай №5.

Предвижда се и закупуването на 13 нови мотриси, които да се движат по трасето, тъй че то да стане едно от най-удобните и бързи в София. С европейски средства ще се ремонтират и релсите по улица " Каменодлеска ".

Столичинят кмет сподели, че до дни стартират още няколко огромни пътни поправки - вторият стадий на бул. " Монтевидео ", както и останалият сектор от бул " Овча купел ". Ще се стартира и с разширението на бул. " Тодор Каблешков ".

Продължава и програмата за ремонт на дребните квартални улички, като за две месеца към този момент били актуализирани 30 сходни трасета. Фандъкова добави, че съгласно предложенията на районните кметове се работи и по реконструкцията на тротоарите в кварталите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР