Ремонтът на столичния бул. Дондуков май може да продължи и

...
Ремонтът на столичния бул. Дондуков май може да продължи и
Коментари Харесай

Столичният бул. „Дондуков“ във вечен ремонт?


Ремонтът на столичния бул. " Дондуков " май може да продължи и постоянно. Трети следващ ремонт стартира там и то в един и същи сектор. След главния, преди 20 дни, на 4 ноември, в правата сред улиците " Бачо Киро " и " Будапеща ", бяха стартирани повторни действия. Този път обаче не се пренареждат паветата по самия бул., както бе предходните два случая, а на велоалеята. Иначе колите в сектора се движат.

Самата велоалея към момента не е пусната за придвижване, само че беше изцяло подготвена още в средата на септември, както и цялата част от Министерски съвет до кръстовището с улица " Г.С. Раковски ", напомня БГНЕС. В момента са извадени част от паветата на сектора от платното, очакван за колоездачи, до бордюра и на тяхно място наподобява се слагат решетки за отводнителни канали. В същото време останалите елементи от велоалеята, които са в региона на някогашния Партиен дом, сега се почистват стремително и се приготвят за стартиране.

Реконструкцията на бул. " Дондуков " стартира на 3 юли. На 15 септември бяха пуснати за придвижване две прави от него. Става дума за секторите от Министерски съвет до улица " Г.С.Раковски ", където настилката е паваж, както и от улица " Кракра " до бул. " Васил Левски ", където булевардът към този момент е асфалтиран. Последна бе пусната за придвижване правата сред улица " Г.С.Раковска " и бул. " Васил Левски ".

Ремонтът включваше замяна на тротоарната настилка, релсовия път, паважната настилка, тръбна мрежа, контактна мрежа. Трите прави не бяха затворени по едно и също време, а поетапно, с цел да не се основава напрежение измежду водачите в така и така претрупания столичен трафик. Първо бяха затворени за придвижване първата и третата права.

На 4 ноември, т.е. повече от месец и половина, откакто придвижването по булеварда в региона от Министерски съвет до улица " Г.С.Раковски " беше пуснато и настилката от павета бе подредена, се наложи нейното коригиране сред улиците " Бачо Киро " и " Будапеща ". Движението там беше заградено и майстори пренареждаха още веднъж паветата, които бяха сложени напълно неотдавна. На въпрос на БГНЕС за какво се е наложил този ремонт след ремонта, заместник-кметът на София Евгени Крусев съобщи на 7 ноември, че ремонтът на бул. " Дондуков " още не е завършил. " Има още работи, които има да се извършват по велоалеята, по паветата, където това е належащо. Вчера беше направена първа проба с трамвайна мотриса през новия бул., тъй че работата продължава. Когато завърши ремонтът, ще може да приказваме за приключен бул. ", добави тогава зам.-кметът по превоз. Крусев увери и че всички наказания, които могат да бъдат наложени и, които са установени от надзора, ще бъдат наложени и ще бъдат приспаднати от заплащането към фирмата-изпълнител на градежа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР