Ремонтът на северното платно на бул. „Христо Ботев” приключва утре

...
Ремонтът на северното платно на бул. „Христо Ботев” приключва утре
Коментари Харесай

Радост за шофьорите! Завършват най-инфарктния ремонт в Пловд...

Ремонтът на северното платно на бул. „ Христо Ботев” завършва на следващия ден за наслада на водачите и пасажерите, които от няколко месеца пътуват в една колона, чакайки в пъклен тапи.



Участъкът от ул. „ Кавала” до кръстовището при Стоматологичен факултет беше приключен през днешния ден, откакто строителите поставиха финален слой асфалт. Булевардът още веднъж беше заграден на два коридора - за машините и за трафика.



За последно на следващия ден ще асфалтират пред автогара Юг, където преди няколко дни махнаха остарялата настилка и наляха първия слой.

Движението в тази права ще бъде отново лимитирано, само че до края на работния ден и там ремонтът завършва, изясни техническият началник на обекта инж. Валентин Алексиев.

Маркировката ще се нанася след десетина дни. Ако се постави в този момент върху свеж асфалт, тя ще се зацапа от битума. Трафикът се пуска незабавно, откакто минат асфалтовите машини.

Настилката е здрава, защото се употребява модифициран битум и секта от кварц, а не от варовик, както беше преди. Това разрешава придвижването да тръгне незабавно, откакто се постави асфалт. Настилката устоя на температури над 40 градуса.

Отбивките на бул. „ Христо Ботев” ще се асфалтират за последно в петък.

Едновременно се работи и на бул. „ Копривщица – изток” в сектора към Пещерско шосе, където беше паваж. Прекарани са нов тръбопровод, направени са спомагателни дъждоприемни шахти, подготвени са бордюрите.

В събота на този сектор ще наливат първи слой асфалт. Бул. „ Копривщица – изток” ще е подготвена до края на ноември, както е по график, одобрен от община Пловдив.

Снимки от Наташа Манева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР