Ремонтът на НДК за целите на Българското председателство сериозно закъснява.

...
Ремонтът на НДК за целите на Българското председателство сериозно закъснява.
Коментари Харесай

Дончев: Ремонтът на НДК закъснява

Ремонтът на НДК за задачите на Българското председателство съществено закъснява. Това изясни в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " вицепремиерът Томислав Дончев.

" Относително ниска степен на физическо осъществяване. Първостепенна цел е дейностите по ремонта да се ускорят, тъй като остава половин година. Въпрос на оперативно майсторство е нещата да се случат по най-хубавия метод. Факт е, че има генерирано доста огромно забавяне ", разяснява Дончев.

Според вицепремиера огромна част от настояванията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които те ясно сложиха на вчерашния си митинг, са обективни, само че също така:

" Трябва да мислим и за опциите, тъй като едно искане допуска спомагателен паричен запас. В момента това, което се търси, са вътрешни запаси в системата на Министерство на вътрешните работи. При всички случаи служителите на реда, които работят на терен, са приоритет. Министерство на вътрешните работи има много огромна администрация, не настоявам, че по формулировка тя е неефективна. Там има и звена, свързани с осведомително обезпечаване, осведомителна сигурност ".

Образованието е един от целите ни, акцентира Томислав Дончев:

" Механизмът за взаимна работа на институциите, посредством който да се вкара и задържи всяко дете в просветителната система, се назовава " Магистрала на знанието ", тъй като автомагистралата е знак на бързо напредване и също така е алюзия с предходни цели, от които не сме се отказали и които са свързани с тежката инфраструктура. Не можем да противопоставяме образованието на тежката инфраструктура. Трябва да се случват и двете, само че явен фокус този път имаме върху образованието. Ако има инвестиция, която е дълготрайна и с твърда възвръщаемост, не приказвам единствено за пари, това са вложенията в просвета и обучение.

Има доста дефицити изобщо в системата на обучение в България, тъй като ние приказваме и за професионалното обучение, и за висшето обучение, където има доста какво да се прави, само че за мен огромните проблеми са на входа на системата. Ако се оказва, че доста българчета не попадат или отпадат от системата, не са в клас, а са някъде другаде, това е дълготраен проблем, тъй като след 10, след 15 години един човек, който не може да чете и да написа, да счита, който не е образован, възможностите му за реализация на пазара на труда са нулеви, възможностите му за съответна интеграция в обществото също са съвсем нулеви. Вариантите са или той да бъде клиент на обществената система, или да бъде клиент на полицията и на прокуратурата ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР