Ремонтът на част от Педиатричното отделение в пловдивската общинска болница

...
Ремонтът на част от Педиатричното отделение в пловдивската общинска болница
Коментари Харесай

Ремонтираха част от Педиатрията в общинската болница „Св. Мина”

Ремонтът на част от Педиатричното поделение в пловдивската общинска болница „ Св. Мина” е приключен. Става въпрос за детския ъгъл, който е трансфорат в място за игра на дребните пациенти. Помещението е ремонтирано и боядисано, поставени са дребни маси и столчета, както и всевъзможни играчки - писти за коли, детска кухня, конструктори, кукли.

„ Болничният престой на всяко дете ще бъде придружен с игри и занимания”, разяснява шефът на лечебното заведение проф. Петър Петров.

Припомняме, че Педиатричното поделение бе в окаяно положение. Въпреки че годишно оттова минават над 1000 деца от Пловдив и региона, ремонт не бе юридически от години. Малките пациенти се лекуваха под падаща мазилка. Леглата бяха остарели, дюшеците също. Липсваха и звънци в стаите, които да алармират за незабавни случаи. В коридора нямаше задоволително лампи. Отделението имаше потребност от боядисване и нови мебели.

За да се случи това, от болничното заведение стартираха дарителска акция. А първите събрани средства са вложени в стаята за игра.

„ Днес продължаваме със промяна на вратите в цялото отделение”, осведоми проф. Петров.

Той и сътрудниците му приготвят и втората част от благотворителния бал за набиране на средства. Необходимата сума за изцяло реновиране на отделението е към 100 000 лв., без закупуването на инсталация.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР