Ремонт предстои на Кукленско шосе, след като се възстанови движението

...
Ремонт предстои на Кукленско шосе, след като се възстанови движението
Коментари Харесай

Отдавна чакана новина: Подхващат ремонта на Кукленско шосе

Ремонт следва на Кукленско шосе, откакто се възвърне придвижването по бул. " Христо Ботев ". Очаква се това да стане в късна есен или в края на годината, през декември. Пътят беше ремонтиран преди три години единствено в сектора от надлез " Родопи " до ул. " Скопие ", след което работата беше спряна. Предстои да бъдат приключени двете платна от ул. " Скопие " до табелата на Пловдив. В източното платно ще се сменя тръбопровод по съглашението с ВиК, сподели зам.-кметът Пламен Райчев.

В Община Пловдив са решили, че ремонтът на Кукленско шосе би трябвало да се отсрочи, до момента в който не завърши реконструкцията на тръбопровод на другите основни булеварди, с цел да не се основава спомагателен безпорядък. Движението няма да се стопира, а ще се провежда в двете посоки в едното платно. Няма по какъв начин да се прави ремонт, без да се основават неудобства, само че ремонтите се правят за положителното на града, разяснява кметът Здравко Димитров.

Договорът за ремонт на Кукленско шосе с компания " Европейски пътища " беше подписан в предходния мандат. Общата стойност на рехабилитацията е 6 млн. лв., от които в бюджета за тази година са планувани 3 млн. лв., само че не са усвоени. Част от тях ще се трансферират за следващата година. Строителните работи бяха спрени, до момента в който се обясни по какъв начин ще се подменя остарелият тръбопровод - активност, която не беше включена в контракта с изпълнителя. На булеварда непрекъснато се отварят дупки и се случват повреди на тръбопровод.

Маратон от поправки на обща стойност 3 млн. лв. стартира в трите региона на Пловдив - " Тракия ", " Северен " и " Източен ". В „ Тракия “ ще се възвръща една от главните улици - „ Цар Симеон “, в „ Северен “ - ул. „ Оборище “, която не попада в обсега на Водния план и не е актуализирана, за разлика останалите директни в карето. Участъкът от бул. „ Санкт Петербург “ от новия излаз на ул. „ Богомил “ до „ Лев Толстой “ също ще бъде реконструиран, защото не е включен в обновяването на градската среда по Оперативна програма „ Региони в напредък “, изясни още Райчев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР