Ремонт на язовирните стени и водовземните кули на двата язовира,

...
Ремонт на язовирните стени и водовземните кули на двата язовира,
Коментари Харесай

Ремонтират се двата язовира, които ще осигуряват вода за Бургас

Ремонт на язовирните стени и водовземните кули на двата язовира, които би трябвало да обезпечават в допълнение, се прави сега. Това разясни регионалният шеф. От локалното ВиК – сдружение са уверили, че всеки миг стартира и построяването на спомагателните уреди.
47 милиона кубика е потребният размер в бент. „ Камчия “ все още, уточни регионалният шеф и ръководител на ВиК – асоциацията. При най-лошите сюжети на суша, с понижените количества към Варна и Бургас, водата в него ще стигне до септември, разяснява Чолаков. Той има уверението на ВиК - Бургас, че може да се употребяват и 30 милиона от мъртвия размер.
На 29 декември получихме от земеделското министерство двата язовира, които би трябвало да са различни - „ Порой “ и „ Ахелой “, и след два дни ги предадохме на ВиК, добави Чолаков:
„ От страна на ВиК - сдружението са направени идейни планове за възлагане построяването на две пречиствателни и три помпени станции. Имам уверението на изпълнителния шеф на сдружението, че стартират осъществяването по полагане на тръбите и възлагане построяването на тази инфраструктура “, разяснява Вълчо Чолаков.
 ВиК: Няма риск от водна рецесия във Варна и Бургас ВиК: Няма риск от водна рецесия във Варна и Бургас
Няма никакъв риск за пораждане на водна рецесия във Варна или в Бургас. Това стана ясно по време на взаимна конференция на управит...
Общо 10 километра водопровод би трябвало да бъде построен, сподели той и добави:
„ Това, което знам от ВиК – сдружението, е, че сега се прави ремонт на двете язовирни стени, както и ремонт на водовземните кули “, разясни Вълчо Чолаков.
Проблем с водата има, безапелационен е регионалният шеф, само че неговото решение е почнало, счита той.
Процедурите за избор на реализатор ще се организират посредством директно договаряне и поради това не се постанова оповестяването на бедствено състояние.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР