Ремонт на колата, ремонт на дома, нужда от нова кола,

...
Ремонт на колата, ремонт на дома, нужда от нова кола,
Коментари Харесай

Потребителски кредит: кои фактори влияят на одобрението?

Ремонт на колата, ремонт на дома, потребност от нова кола, идно фамилно празненство, потребност от пари за отмора – мотивите, при които може да имаш потребност от пари са доста. Много постоянно, на помощ в тези обстановки идва потребителският заем.
Прочетете още
Как обаче да схванеш дали това е вид за твоите потребности? Ще получиш ли утвърждение за потребителски заем? Ще можеш ли да се възползваш от, с които да покриеш потребностите си?

Няма сигурен и еднопосочен отговор на тези въпроси. Всяка финансова/ кредитна институция има разнообразни условия и условия, с цел да отпусне заем. В цифровия свят, финансовите/ кредитните институции от ден на ден разчитат на сложни скоринг модели, в които има голям брой фактори при установяване дали даден претендент да бъде утвърден за заем.

Въпреки това, има няколко универсални фактора, които могат доста да повлияят на възможностите за утвърждение на този заем.
Ето кои са факторит, които могат да повлияят на утвърждението за потребителски заем Наличието на добра кредитна история
Кредитната история може би е един от най-важните фактори при взимането на решението дали да ти бъде отпусната кредитна история. Данни за твоята кредитна история се съхраняват в ЦКР към Българска народна банка и дават информация на кредитните и финансовите институции за твоите отговорности и забави.

При съществуването на забави, институциите може да те категоризират като евентуално „ неприятен “ или високорисков кредитоискател и това може да бъде причина за отвод за потребителски кредит/

Независимо дали имаш потребност от потребителски заем или не – старай се да поддържаш кредитната си история отлична. Това ще ти даде благоприятни условия да разчиташ на финансова помощ от банки и финансови институции.
Стабилни приходи и месторабота
Често условие на финансовите/ кредитните институции при кандидатстване за потребителски заем е съществуването на непрекъснат трудов контракт.

За институциите това е знак за по-голяма сигурност, че ще имаш опция да върнеш заема.
Други задължения
Текущите ти финансови отговорности също може да играят основна роля при взимането на решението дали да получиш утвърждение за потребителски заем. Ако към този момент имаш обилни задължения, банките и финансовите институции може да имат съмнения при разпределяне на заем.

Основна метрика, употребена тук, е съотношението дълг към приход – сравнението на месечните ти отговорности по заеми по отношение на финансовите ти благоприятни условия. Високото съответствие може да значи, че финансите ти са прекомерно натоварени.
Допълнителни фактори
Изброените нагоре фактори са главните съображения, които кредиторите употребяват при взимане на решение за разпределяне на потребителски заем. Има обаче и още няколко фактора, които може да са значими.

Наличието на по-висока просветителна степен, може да бъде в твоя изгода. Това е по този начин, защото капацитетът да бъде открита по-добре платена работа е налице.

Семейният ти статус и съществуването на лично жилище, също могат да бъдат от голяма важност.
Каква може да бъде алтернативата на потребителския заем?
Ако смяташ, че нямаш късмет да получиш утвърждение за обичаен потребителски заем или просто искаш да разгледаш други благоприятни условия, има налични други възможности.

Небанковите финансови институции да вземем за пример, оферират различни решения за кредитиране. По-често, те може да имат по-гъвкави условия за кредитиране спрямо банките. Те оферират заеми до заплата, бързи заеми и други, които е по-вероятно да дават късмет за утвърждение при влошена кредитна история или при съществуване единствено на приходи от цивилен контракт.

Важно е е да имаш поради, че този вид заеми може да имат по-високи лихвени проценти и спомагателни такси. Преди да теглиш какъвто и да е заем – постоянно подхождай с отговорност.

В умозаключение, познаването на факторите, значими за финансовите и кредитните институции, може да ти помогне да подобриш възможностите си за утвърждение за потребителски или различен заем. Това е значимо, когато приказваме за създаване на устойчиво финансово бъдеще, в което имаш опция за в допълнение финансиране при потребност – било то за жилище или личен бизнес.

Източник на изображения: AdobeStock
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР