Ремко Евенепул спечели първия етап от Джиро д’Италия. Белгиецът от

...
Ремко Евенепул спечели първия етап от Джиро д’Италия. Белгиецът от
Коментари Харесай

Евенепул спечели първия етап в Джирото

Ремко Евенепул завоюва първия стадий от Джиро д’Италия. Белгиецът от Судал-Куик-Степ взе самостоятелния часовник по Адриатическото крайбрежие и облече розовата фланелка. 19,6-километровият маршрут от Фосачесия Марина до Ортона е най-дългият часовник в Джирото.

Евенепул беше с 21 секунди по-бърз от конкуренцията още на половината от трасето. Той приключи с 22 секунди пред италианеца Филипо Гана (Инеос Гренадиърс). Трети се подреди Жоао Алмейда с пасив от 29 секунди.

„. Мисля, че това е най-хубавият резултат, който можем да реализираме през първия ден. Днес се движех задоволително бързо. От самото начало усетих, че имам добър темп. Просто съм супер удовлетворен от това, което направих “, сподели белгиецът след етапния триумф.

Евенепул е първият белгиец от 22 години, който носи розовата фланелка на водач в надпреварата. Също по този начин е и 50-тият колоездач от тази страна, който печели етапен триумф в Джирото. Основният му съперник за успеха загуби 43 секунди, а състезатели като Герант Томас и Александър Власов по 55 сек.

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР