ременно отлагане на осигурителни плащания, гратисен период върху кредитите и

...
ременно отлагане на осигурителни плащания, гратисен период върху кредитите и
Коментари Харесай

Обединение „Бъдеще за туризма“ предлага 6 спешни мерки за спасяване на туристическия бранш

ременно отсрочване на осигурителни заплащания, гратисен интервал върху заемите и лизингите, целеви финансов запас за гарантиране ликвидността и безплатно финансиране на 80% от Фонд “Работна заплата ”. Това са част от ограниченията, към които се сплотиха представители на близо 300 неправителствени организации, физически и юридически лица в областта на туризма и съпътстващите го браншове, които влязоха в Обединение „ Бъдеще за туризма “. Фирмите от сектора упорстват платените от потребителите суми за неосъществени пътувания да се възвръщат под формата на ваучер, съглашение за отсрочено пътешестване и с връщане на парите в период до 12 месеца. Браншът е изрично срещу с пари на клиенти да се покриват загуби и вреди, които нямат нищо общо с настъпилата рецесия. Според организацията, изключителното състояние постанова отсрочване влизането в действие на измененията в Наредба Н-18/2018 година

Обединение „ Бъдеще за туризма “ изпрати отворено писмо до държавното управление и Народното събрание с оферти от 6 ограничения, имащи за цел да извадят компаниите от първичния потрес посредством разнообразни краткосрочни пазарни решения с най-малък риск за фиска.

" След въвеждането на изключителното състояние и използването на поредност от ограничаващи ограничения в страната за попречване разпространяването на COVID-19 сме очевидци на към този момент изразени тежки последици от икономическа рецесия в народен и международен мащаб, които съществено засегнаха и бранш " Туризъм " у нас ", се споделя в писмото, което ще бъде импортирано в държавното управление и Народното събрание в понеделник, 6 април 2020 година

" Всички ние молим за вашето внимание и поддръжка, с цел да спасим българския туризъм и над 250 000 български жители, директно заети в него. Като един от най-засегнатите браншове от стопанската система в актуалната рецесия туризмът е подложен в безспорна неспособност да действа, а всички заети в него лица са лишени от правото си да реализират естествена активност. Туризмът в този момент е спрял и в случай че част от останалите браншове на стопанската система имат опция за преориентация и закъснение в оборотните им процеси, то туристическата активност е прекратена напълно. Ваше право и отговорност е да отбраните уместно сектора ни, като предприемете незабавни социално-икономически ограничения в кратковременен и дълготраен проект за стабилизиране и избавяне на всички заети в туризма лица – туроператори, туристически сътрудници, екскурзоводи, инцидентен транспорт, хотели, заведения за хранене и съпътстващи действия ", се споделя в писмото.

Обединение „ Бъдеще за туризма “ предлага следните 6 краткосрочни обществени и стопански ограничения:

Отлагане на осигурителни заплащания, дължими от шеф, служащ и самоосигуряващи се лица за интервал от най-малко 6 месеца, считано от 13.03.2020 година Задълженията за посочения интервал да бъдат освободени от лихви за закъснение в границите на 6 месеца след приключване на този период.
Гарантиране на гратисен интервал върху заемите и лизингите на юридически и физически лица, директно заети в туризма, отсрочване на заплащанията по главници и лихви в период от най-малко 6 месеца от оповестяване края на изключителното състояние. Тази мярка е нужна с оглед запазване на материалния запас и жизнеспособността на заетите в бранш туризъм. Посочените ограничения към този момент са планувани в оздравителния проект на Европейската комисия и се ползват сполучливо в други страни-членки на Европейския съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР