Религиозните култове започват да са проблем в Италия. Въпросът отново

...
Религиозните култове започват да са проблем в Италия. Въпросът отново
Коментари Харесай

Религиозните култове са проблем в Италия: Мъж уби семейството си с екзорсизъм

Религиозните култове стартират да са проблем в Италия. Въпросът още веднъж прикова публичното мнение, откакто две девойки и майка им бяха убити по време на екзорсизъм в Сицилия.

54-годишният зидар Джовани Барека призна, че е вързал брачната половинка си Антонела и синовете им на 5 и 16 години и ги е измъчвал с нажежени ютии. Той споделил на полицията, че ги е умъртвил благодарение на двама съучастници, тъй като били обладани от демони.

Полицията арестува Барека. Арестувани бяха и помощниците – двойка, която се занимава с продажбата на билков чай и начин на живот тренинг.

Властите подозират, че те са част от фетиш с до 10 членове

„ Има плашещ напредък в Италия на тези култове, като експерти като юристи и учени се причисляват “, сподели Дейвид Мурджия. Той управлява римската секция на Gris, католическа изследователска група, която наблюдава култове.

По думите на Мурджия позвъняванията до горещата линия, които ги предизвестяват за групи, които могат да варират от сатанисти, призоваващи дявола, до дилетанти екзорсисти, опитващи се да изгонят дявола, са се удвоили през последните две години.

„ В Италия има към 250 култа и те се разрастват. Коронавирус им даде подтик, тъй като хората бяха у дома, влязоха онлайн и ги откриха “, сподели Тулио Ди Фиоре, началник на офиса на Gris в Палермо.

Само за пет месеца на горещия телефон в офиса са постъпили 1000 позвънявания

„ А в този момент тези убийства в Сицилия усилиха броя на позвъняванията, които получаваме. “

Барека от Алтавила Милисия, покрай Палермо, се обадил в полицията през нощта на 11 февруари и споделил:

„ Елате и ме вземете, убих фамилията си. “

Той беше задържан, откакто полицията откри изгореното тяло на жена му, заровено в градината. Вътре в къщата бяпа измъчените трупове на Еманюел, 5, и Кевин, 16.

17-годишната му щерка съумяла да оцелее. Тя споделила на полицията, че мъж и жена, с които татко й се е срещнал посредством Фейсбук, са го убедили, че фамилията му е обладано от дявола. Те са му помогнали да изтезава жена си в продължение на една седмица, изгаряйки я с гореща ютия и сешоар. След това се стигнало и до убийството. Тялото й заровил в градината с движимостите й.

След това те умъртвили Емануел, който беше открит с плат, препълнен в устата му.

Дъщерята, чието име не се посочва, в началото твърдеше, че е почтен наблюдаващ. По-късно се оказа, че също е взела участие в мъченията

Междувременно Кевин изпращал известие на другар от учебно заведение, с цел да изясни за какво отсъства от учебно заведение.

„ Те освобождават майка ми и брат ми от в действителност зли демони в тях “, написал той, потвърждавайки, че по-малкият му брат е признал, че демонът в него е „ влезнал в фамилията, с цел да ни унищожи и убие един по един “.

Той прибавя:

„ Трудно е да се повярва, само че скоро ще го обясня по-добре, стига да не ме наричате вманиачен. “

Но откакто брат му беше погубен, татко му и неговите съучастници се насочиха към Кевин.

„ Дори той беше обладан от дявола “, сподели сестра му.

Като католическа организация Gris не се опълчва на екзорсизмите, в случай че се правят от църквата

75-годишният Франсоа Дермин, националният началник на организацията, самият е духовник и екзорсист.

„ Когато духовник прави екзорсизъм, той има църквата зад себе си. Опитваме се да разберем индивида, има ли психически проблем? Често споделяме „ не “ на осъществяването му “, сподели Дермине, който изнася лекции по екзорсизъм в института Sacerdos, част от Папския университет Regina Apostolorum в Рим.

„ Вместо това тези хора основават своя лична вяра, макар че е допустимо индивидът в Сицилия да е употребявал католическия обред за екзорсизъм. Лесно се намира в книжарниците. Веднъж се пробвах да намеря копие и открих, че е разпродаден. Хората, които го купуват, няма да бъдат католически свещеници “, сподели той.

Източник: The Times/Превод:SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР