Ректорът на Югозападния университет Неофит Рилски проф. Николай Марин отхвърли

...
Ректорът на Югозападния университет Неофит Рилски проф. Николай Марин отхвърли
Коментари Харесай

Ректорът на ЮЗУ отрича в университета да има корупционни практики

Ректорът на Югозападния университет " Неофит Рилски " проф. Николай Марин отхвърли обвиняванията, че във висшето учебно заведение се правят корупционни практики, предава Българска национална телевизия.

Той означи, че не е позволено нито едно от установените от Министерството на образованието и науката нарушавания не е позволено. Относно предварително приключилите, ректорът разясни, че сливането на годините е уредено в закон от 2022 година.

По думите му до тогава това не е било неразрешено.

Николай Марин показва, че инспекцията е за интервала 2015-2018 година. Според него не може да се приказва за нарушавания. Той акцентира, че нито един от приключилите студенти в компетентност " Право " не би трябвало да се явява на спомагателни изпит.

От висшето учебно заведение не разясниха дейностите на прокуратурата с аргумента, че тече следствие. От там допълват, че оказват цялостно подпомагане.

Николай Марин е безапелационен, че в България е невероятно да се издаде подправена тапия. По думите му това е по този начин, тъй като у нас има указател на настоящите и прекъснали студенти, който се поддържа годишно. Той сложи въпроса за какво МОН е издал холограмни стикери за дипломите, в случай че има нарушавания.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР