Ректорът на ВУТП професор Миглена Темелкова и Министър Пулев обсъдиха

...
Ректорът на ВУТП професор Миглена Темелкова и Министър Пулев обсъдиха
Коментари Харесай

Министерство на иновациите отваря вратите си за повече от 100 студенти

Ректорът на ВУТП професор Миглена Темелкова и Министър Пулев разискаха опциите студенти на учебното заведение да стажуват и потърсят реализация в държавната администрация.

Повече от 100 свободни позиции има в Министерство на нововъведенията и растежа, и те чакат да бъдат заети от млади и будни мозъци. Покана да аплайват насочи персонално министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев в открита лекция пред студентите от Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи.
-->
„ Търсим изобретателни хора с гений, без значение че още нямате опит “, обърна се към студентите той.

Лекцията, която е част от поредност визити на политически и бизнес водачи, разреши на студентите да се срещнат с опциите за финансиране на стартъп компании, тласъците за нововъведения в българската стопанска система и присъединяване на България в интернационалните начинания за галактически проучвания.

Като финансист с интернационален опит в капиталовото банкиране министър Пулев отговаряше на въпроси по какъв начин бизнесмени да правят оценка фирмите си и да не позволяват постигнатото от тях да се подцени от фондовете за рисков капитал, когато изискат огромен дял против финансирането, което отпускат.

" Оценете реалистично капацитета на компанията и настоявайте, че не продавате нейното настоящо наличие, а бъдещите й благоприятни условия. След това нещата опират до изкуството на перговорите ", бе един от препоръките на миинстър Пулев към студентите.

Като висше учебно заведение, което приготвя инженери и софтуерни водачи, ВУТП от време на време провежда лекции и конференции, които разрешават на студентите да се допрян до погледа на бизнес и политически водачи към разнообразни политически и стопански процеси.

Така през юни с презентация на тематика интеграцията на Западните балкани гостуваше някогашният северномакедонски министър председател Владо Бучковски, който водеше договарянията за доближаване на позициите с България.

В края на септември министър Пулев и ректорът на ВУТП проф. доктор Миглена Темелкова подписаха Меморандум за съдействие. Фокусът на съглашението е ориентиран към развиване на новаторски и интердисциплинарни просветителни артикули в региона на зелената и цифровата стопанска система.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР