Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров се срещна с

...
Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров се срещна с
Коментари Харесай

УНСС адмирира най-новите технологични разработки на Huawei и планира сътрудничество с компанията

Ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров се срещна с генералния шеф на Хуауей Техонолоджис България господин Дженсен Ли,за да обсъдят опциите за съдействие и вложенията в развиването на младежите в България.

Виждането на Huawei е, че всеки има право на висококачествено обучение, в това число на развиване на цифровите умения, които са нужда в днешния свят. Въпреки това, неравенството в образованието остава голям световен проблем, който визира индивидите, общностите и социално-икономическото развиване.

Проф. Димитров съобщи, че споделя изцяло убеждението и философията на компанията, че технологиите могат и би трябвало да оказват помощ за обезпечаване на образователни запаси там, където са най-необходими, тъй че всеки да има уменията, от които се нуждае, с цел да отключи капацитета си. „ За да реализира това, Huawei Technologies Bulgaria се ангажира да работи със своите сътрудници като УНСС за обезпечаване на образование за цифрови умения и обработване на ИКТ гении за бъдещето ", отговори на собствен ред генералният шеф на компанията за България.

Ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров посети и ревюто Huawei Roadshow 2021 „ Lighting up the future! ", което показва най-новите софтуерните решения, създадени от компанията.

Облачно основано просветително приложение с добавена действителност, индустриална линия, ръководена от изкуствен интелект и автоматизирана 5G технология за минната промишленост са дребна част от интелигентните артикули, които Huawei създава и показа с разнообразни атрактивни демонстрации.

Проф. Димитров прегледа индустриална линия, ръководена от изкуствен интелект, кола на бъдещето и спортни VR игри.

Високотехнологичните нововъведения на Huawei намират и приложение в просветителния бранш - показана беше облачно основана умна дъска с многообразни функционалности, измежду които автоматизирано трансформиране на ръкописен текст в печатен, прецизна графика и високотехнологична камера, подобаваща за осъществяване на дейно онлайн образование и отдалечени срещи.

Huawei IdeaHub е най-новият образован инструмент за продуктивност за модерното работно място, предопределен да усъвършенства метода, по който отделите работят дружно. Този образован офис интегрира разнообразни функционалности, в това число многоекранна колаборация сред преносими и лични компютри, интерактивна дъска, интелигентно писане на ръка, отдалечена работа и видеоконферентни връзки.
Новият артикул предлага три неповторими функционалности на потребителите, които търсят ултрамодерно интелигентно работно място за разнообразни сюжети: отворена екосистема за видеоконферентни връзки в облак, новаторски и банален продуктов дизайн, вместо обичайно комплицирания хардуер, и интегрирана технология за изкуствен интелект (AI).

Huawei показа и своите планове от Tech4All, дълготрайна самодейност за цифрово приобщаване за потребление на технологии и приложения от хора и организации на всички места по света.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР