Ректорът на Университета Андхра, който също е един от най-големите

...
Ректорът на Университета Андхра, който също е един от най-големите
Коментари Харесай

Индийски Учени Втрещиха Света И Разбиха На Пух И Прах Теориите На Айнщайн И Нютон!

Ректорът на Университета Андхра, който също е един от най-големите в страната, е декларирал, че един от демоните в индийския набожен епос " Рамаяна " е имал 24 самолета и мрежа от летища в днешна Шри Ланка.

Доктор К. Ж. Кришнан от Университета в южния щат Тамил Наду декларирал пред присъстващите на научния конгрес, че " теориите за гравитацията на Исак Нютон и Алберт Айнщайн са неправилни, а единственото вярно решение е гравитационните талази да бъдат наименувани на индийския министър председател Нарендра Моди ".

Индийският академик допълнил, че " Нютон не можел да разбере гравитационните отблъскващи сили ", а " теориите на Айнщайн били подвеждащи ".

Съществуването на гравитационни талази е предсказано от Алберт Айнщайн през 1916 година в неговата Обща доктрина на относителността. Предвижданията на общата доктрина на относителността се удостоверяват от всички наблюдения и опити.

Скептично настроените учени в Индия означават, че се следи притеснителна наклонност антични религиозни текстове да се одобряват като научни открития, а художествените описания в тях - за обстоятелства.

" Има сериозна угриженост за подобен тип изявления от виновни хора. Ние не поддържаме вижданията на нашите сътрудници и се дистанцираме от изявленията им. Това е тъпо ", разяснява антинаучните заявки Пременду П. Матур, общоприет секретар на индийската асоциация на научния конгрес, представен от Агенция Франс Прес.

Не за пръв път ирационални и псевдонаучни изказвания се вършат от висока естрада в Индия. Миналата година министърът на образованието на Индия, Сатяпал Сингх, съобщи на научна гала, че самолетите са измислени преди хилядолетия в Индия, като доказателство за това е религиозният епос " Рамаяна ".

Сатяпал Сингх добави, че в по-ново време, още веднъж индиец е основал първия работещ аероплан - осем години преди братята Райт.

Според известния мит индиецът Шивакар Бабуджи Талпаде е основал работещ аероплан, съгласно Ведите - едни от най-основните текстове в хиндуизма. По-късно тази доктрина е оборена - няма свидетелства за съществуването на сходен аероплан, а описаната от основателя му технология не може да действа.

През 2014 година министър председателят на Индия Нарендра Моди съобщи на среща с лекари и медицински личен състав в болница в Мумбай, че историята на хиндуисткия господ Ганеша, чиято слонска глава е прикрепена към човешко тяло, демонстрира, че козметичната хирургия е била позната и практикувана в антична Индия.

Едно от най-абсурдните изказвания идва от министъра на образованието на западният щат Раджастан, който преди 2 години декларирал, че е значимо да се " разбере научната значителност на кравата ", защото тя е " единственото животно в света, което вдишва и издишва О2 ".

Кравата се уважава като свещено животно в хиндуизма.

Антинаучните изказвания, идващи от висока естрада, получават още по-голяма повсеместност измежду народа, който стартира да гледа със песимизъм на научния развой и избира да счита писаните в древността религиозни текстове за факт. Замяната на научния способ с индийските религиозни епоси обаче може да има единствено негативен резултат, който с изключение на всичко друго би забавил обществения и стопански напредък в страната, настояват някои от обезпокоените учени.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР