Ректорът на Бургаски университет Проф. д-р Асен Златаров“ проф. д-р

...
Ректорът на Бургаски университет Проф. д-р Асен Златаров“ проф. д-р
Коментари Харесай

Бургаският държавен университет разкрива филиал в Кърджали

Ректорът на Бургаски университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ проф. доктор Христо Бозов и кметът на Община Кърджали доктор инж. Хасан Азис разискаха бъдещо съдействие в образованието на студенти от компетентност „ Медицинска сестра “.
Тази година висшето учебно заведение отбелязва 60-годишен празник, а повече от 30 години сполучливо приготвя фрагменти за лечебните заведения. От Бургаския университет са излезли стотици младежи с просветителна и квалификационна степен „ Бакалавър “ в професионално направление „ Здравни грижи “.
Екипите на двете институции разясниха опциите за откриване на филиал на територията на Община Кърджали към Факултета по Обществено здраве и здравни грижи към Бургаски университет „ Проф. доктор Асен Златаров “.
Кметът и ректорът посетиха разнообразни здания от учебната мрежа и от здравната конструкция на територията на общината, с цел да потърсят уместно място, което да се подреди като образователна база за бъдещите медицински сестри. И двамата споделиха от опит, че специалността „ Медицинска сестра “ е с максимален недостиг на фрагменти в здравните заведения. Затова сложиха начало на съдействието в региона на висшето обучение за превъзмогване на рецесията от дефицит на медицински сестри, както в учебната мрежа, по този начин и в лечебните заведения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР