Рекордьорът по брой седмици на върха на световната ранглиста Новак

...
Рекордьорът по брой седмици на върха на световната ранглиста Новак
Коментари Харесай

Джокович се завърна с успех, Алкарас се отказа в Акапулко

Рекордьорът по брой седмици на върха на международната класация Новак Джокович се класира за втория кръг на шампионата по тенис на твърда настилка в Дубай от категория АТР 500 с награден фонд от 2 855 000 $.

Поставеният под номер 1 в схемата сърбин се завърна на корта след купата от Откритото състезание на Австралия с сложен триумф с 6:3, 3:6, 7:6 (1) против чешкия квалификант Томаш Махач.

Лидерът в международната класация направи пробиви за 3:1 и 4:2, с цел да завърши първия сет при собствен начален удар. Във втората част чехът, който заема 130-то място в класацията на АТР, завоюва подаването на Джокович за 2:0 и изравни резултата при 6:3.

В тайбрека на решителния сет сръбският тенисист поведе с 4:1, с цел да победи с крайното 7:1 след близо два часа и половина.

" Томаш не игра като №130 в ранглистата. Създаде ми доста неприятности, само че за благополучие съумях да се оправя. Няколко седмици трябваше да се боря с контузията, а след това трябваше още веднъж да привиквам да държа ракета. Така че не съм играл доста, само че се надявам да наваксам с хода на шампионата в Дубай ", съобщи Новак след срещата.

Новак Джокович, който се завърна на корта след продобиване на купата от Откритото състезание на Австралия през януари, ще играе против Талон Хрийкспор от Нидерландия.

Поставеният под номер 3 в схемата Даниил Медведев също продължава във втория кръг след победа с 6:4, 6:2 против Матео Арналди от Италия.

Руснакът реализира три пробива в началния удар на своя съперник, с цел да приключи срещата за 91 минути.

В идващия кръг на шампионата Медведев ще играе против Александър Бублик от Казахстан, който в профил Александър Лазаров след отричане на българина.

Световният номер 2 в тениса Карлос Алкарас удостовери, че се отхвърля от присъединяване в шампионата в Акапулко (Мексико) през тази седмица поради разтежение на подколянното сухожилие.

Испанецът, който пропусна Откритото състезание на Австралия поради контузия, трябваше да се изправи против Макензи Макдоналд в първия кръг на шампионата.

Въпреки травмите младежът стартира чудесно 2023 година, като салдото му е 8 победи против една загуба. Той завоюва шампионата в Буенос Айрес, а в Рио де Жанейро отстъпи във финала против Камерън Нори.

" За страдание няма да мога да играя в Акапулко ", написа Алкарас в обществените мрежи. " Имам разтежение от първа степен на дясното подколянно сухожилие, което ще ме извади за няколко дни съгласно тестванията, които направих тази заран. Наистина съм печален, че не мога да се състезавам тук, само че е време за възобновяване, с цел да бъда подготвен скоро. Надявам се да ви видя бързо! ", написа той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР