Рекордно неодобрение към работата на парламента и недоверие към желанието

...
Рекордно неодобрение към работата на парламента и недоверие към желанието
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: Рекордно неодобрение към работата на парламента и главния прокурор

Рекордно отрицание към работата на Народното събрание и съмнение към желанието на ръководещите да преборят корупцията. Това са част от изводите след допитване на ”Алфа Рисърч ”, направено измежду представителна извадка на популацията. Президентът Румен Радев продължава да се употребява с утвърждението на болшинството от българските жители, само че от юни до септември позитивните оценки за активността му спадат от 57 на 54%, сочат данните на обичайното изследване на публичните настройки на " Алфа Рисърч ". То е извършено в интервала 13-20 септември посредством 1030 изявленията.

До средата на годината известността на Радев бележеше еволюционен растеж, като от " Алфа Рисърч " показват, че идващите месеци ще покажат какъв ще бъде развоят в персоналния му рейтинг. Според изследването поддръжката си за президента стартират да отдръпват най-вече десни гласоподаватели, дали му заем на доверие при встъпването в служба.

Първите дейности на Народното събрание за есенния политически сезон задълбочават рецензията към неговата работа, сочи още изследването. Положителните оценки за 44-ото Народно заседание спадат от 15 до 12%, а негативните нарастват от 39 до 44 на 100. Малко по-високо е доверието към ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев - 17% позитивни против 33% негативни оценки.

Установеният преди месеци позитивен тренд в оценката за работата на полицията стопира развиването си, показват от " Алфа Рисърч ". Въпреки че остава с по-висок заем на доверие от съда и прокуратурата, утвърждението за работата й спада от 26 на 22%, против 38% негативни оценки.

Както и в предходни месеци, активността на правосъдната система е придружена с най-висока социална рецензия. Тя доминира както за работата на съда (10% позитивни против 58% негативни оценки), по този начин и за тази на обвиняването в лицето на основния прокурор Сотир Цацаров (9% позитивни против 49% негативни оценки).

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР