Рекордно количество течен метамфетамин на стойност около 11 милиона лева

...
Рекордно количество течен метамфетамин на стойност около 11 милиона лева
Коментари Харесай

Откриха течен метамфетамин за 11 млн. лв. в пратка на летище София и задържаха получателя

Рекордно количество течен метамфетамин на стойност към 11 милиона лв. е арестуван на Летище " София ", оповестиха на брифинг от Агенция " Митници " и прокуратурата.
Още по тематиката
Карго пратката, която е изпратена от Мексико, е селектирана за инспекция на 28 октомври. В документите било записано, че съдържа дестилат от ванилия . При направените проби обаче в 450 бутилки е открито, че наличието е течен метамфетамин. Заловеното количество е 450 литра.

Образувано е досъдебно произвеждане и е проведена спецоперация в централната част на България, като се осъществени обиски на няколко адреса на територията на повече от една регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи. Задържан е получателят на пратката и са конфискувани преносими компютри, телефони и документи.

Началникът на отдел " Борба с наркотрафика " в Митница Аерогара София Стефан Бакалов посочи, че най-големите производители в света на течен метамфетамин са Мексико и Иран, а на територията на Европа - Белгия, Холандия, Чехия и Полша.

" Този случай е забавен с това, че за последните 6 месеца има единствено един случай в света с по-голямо разкрито количество - в Австралия. Течният метамфематин се употребява по този метод. Стойността му е към 11 милиона лв., а на черния пазар може да доближи до 40 милиона лв.. След привършване на следствените дейности откритата дрога ще бъде унищожена ", добави Бакалов.

Наблюдаващият прокурор Иван Кучиев съобщи, че на арестувания е повдигнато обвиняване за противозаконен трафик на опиати. Предвиденото в закона наказване е до 15 години затвор и санкция от 100 до 200 000 лв.. Прокурорът отхвърли да разкрие детайлности за задържания.

" Разследването на този тип закононарушения се характеризира с особена трудност. Става въпрос за интернационална мрежа за трафик на опиати. Твърде рано е, с цел да изнасяме информация повече. Установяваме всички съпричастни лица ", добави обвинителят.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР