Рекордните 90 проби ще се състезават в 28-ото издание на

...
Рекордните 90 проби ще се състезават в 28-ото издание на
Коментари Харесай

Рекордни 90 проби за конкурса Най-добро домашно вино в Асеновград

Рекордните 90 проби ще се състезават в 28-ото издание на състезанието " Най-добро домашно вино " в Асеновград. Участниците са показали на вниманието на журито разнообразни сортове белите виновност - мускат, шардоне, мискет, матилда и други. По брой проби не отстъпва и обичайният асеновградски мавруд. Във винената конкуренция се включват и червени виновност - мерло, каберне, рубин, сира, както и евмолпия, купажни виновност и розе.
За първи път в историята на състезанието ще се организира оценяване и за ароматизирани виновност, като ще се връчи премия за " Най-добър пелин ". " За последните 10-15 години не е имало декларирани подобен брой проби. Тази година празникът набира известност в цяла  България, защото в състезанието се включиха и доста поданици на други градове. Това демонстрира, че Асеновград стартира да се утвърждава като винен център с голям мащаб ”, сподели заместник-кметът на града инженер Петър Петров. Интерес буди вино, което е направено от кръстоска сред малина и къпина. Вероятно то няма да взе участие в конкуренцията обаче, тъй като се води плодово.
Винарите, състезаващи се в състезанието, са от цяла България – Асеновград, Пловдив, Чирпан, Хасково, Бургас, Варна. Сред участниците има и една жена. Събирането на пробите бе първия стадий от състезанието. Следващата фаза е избор на 20-те най-хубави, които ще бъдат селектирани от всички 90. Накрая специфична дегустационна комисия ще дефинира спечелилия. Най-добрите винари тази година ще получат парични и предметни награди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР