Рекордните 505 милиона лв. са осигурени за градския транспорт в

...
Рекордните 505 милиона лв. са осигурени за градския транспорт в
Коментари Харесай

Карти и билети за проверка: завишен контрол в градския транспорт, обещаха от СОС

Рекордните 505 милиона лева са обезпечени за градския превоз в столицата за тази година.

В сумата влиза нарастването на заплатите на всички транспортни служащи, повече и усъвършенстван градски превоз за жителите и гаранция, че общинските транспортни сдружения ще спрат да натрупат задължения.

„ Освен рекордно доста средства, успяхме да създадем бюджет на превоза на София в рекордно съкратени периоди. За първи път от 5 години той се внася дружно с бюджета. Увеличихме средствата, които Столичната община отделя за превоза и към сполучлив край вървят и диалозите с Министерство на финансите, които обявиха подготвеност страната да поеме 17 млн. лева за защитата на метрото от страна на Министерство на вътрешните работи ", заяви зам.-кмета по финанси на София Иван Василев. 

" Транспортната задача е 65 милиона километра - с 3,8 % повече от тази през 2023 година Средствата идват от лични доходи, продажба на транспортни документи, обезщетения и дотации от Столична община, а остатъкът се покрива от държавния бюджет. Столична община прави сериозна крачка да отдели повече средства от личния си бюджет за градския превоз. Предвиждаме да постъпят повече средства от продажбата на карти и билети, като паралелно с това започваме работа за повече надзор в градския превоз и за привличане на още пасажери. Гражданите да са спокойни - пари за градския превоз има ", сподели от своя страна заместник-кметът по направление " Транспорт " на Столична община Илиян Павлов. 

" 500 милиона лева е колосална сума, която градът, страната и данъкоплатците са отделили за градския превоз. В подмяна на тези 500 милиона лева чакаме от транспортните сдружения по-високо качество на транспортната услуга. Всичко това вършим без да усилваме цените на картите и билетите за софиянци. Ще се опитаме да убедим съгражданите ни, че градският превоз е добра опция за ежедневните им напредвания. Предвидили сме нови бус ленти и лимитирани трамвайни трасета. Също и възстановяване на синхроните и разписанията на линиите, като следва да въведем нови линии и да подобрим съществуващите. Където има по-голямо натоварване, ще пуснем повече транспортни средства. За чиновниците в градския превоз сме предвиили построяването на 7 общежития, като започваме с едно Ще изградим и 10 тоалетни - това е всекидневен, сериозен битов проблем на чиновниците ", съобщи Андрей Зографски, като уточни, че се работи и върху бонус система, с която да се насърчават младите чиновници, както и тези, които поставят повече труд от сътрудниците си.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР