Рекорден скок с 50 места отбеляза Кипър в глобалния индекс

...
Рекорден скок с 50 места отбеляза Кипър в глобалния индекс
Коментари Харесай

Кипър бележи рекорд в привличането на чужди инвестиции

Рекорден скок с 50 места означи Кипър в световния показател за привличане на директни задгранични вложения. Той е и в топ 10 на страните, които възвръщат най-бързо притока на капитали след пандемията, предава БНР.

Кипър доближи 18-о място в световната ранглиста за задгранични вложения /Greenfield FDI Performance Index/ за 2021 година, изкачвайки се от 68-о място през 2020 година, заяви кипърската Агенция за поощряване на вложенията / " Invest Cyprus " /. 

Това е най-голямата смяна, записана в тазгодишния показател, акцентира тя.

Международната ранглиста прави оценка 84 страни съгласно привлечените от тях директни задгранични вложения съразмерно на размера на стопанската система им.

Кипър е включен и в десетката на страните, които възвръщат най-бързо притока на капитали след пандемията.

През първата половина на 2022 година директните задгранични вложения в страната са се нараснали със 150% по отношение на същия интервал на 2019 година, а растежът на вложенията в бранша на осведомителните технологии доближава впечатляващите 600%, уточни финансовият министър Константинос Петридис. 

Според него забележителното увеличение на задграничните вложения в интервала на пандемията способства за бързото възобновяване на стопанската система, работните места и приходите, което е изключително значимо в сегашната бурна икономическа среда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР