Рекорден брой оръжия и боеприпаси са открити в гараж в

...
Рекорден брой оръжия и боеприпаси са открити в гараж в
Коментари Харесай

ГДБОП разби складове с рекорден брой оръжия и боеприпаси

Рекорден брой оръжия и муниции са открити в гараж в столичния квартал " Редута " и в казанлъшкото село Хаджидимово. Те са открити при акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. Според проверяващите с арсенала може да се въоръжат една-две роти. Разкрити са две групи, които нелегално търгуват с оръжие и една за подправени документи.

Част от голямото количество оръжие и муниции са открити в гараж в столичния квартал " Редута ". Там проверяващите са задържали познатия им от години Ивайло Попов, който към този момент е наказан на първа инстанция като част от тайфа държала 50 картечни револвера " Узи " и разкрита през 2015 година Попов обаче чака окончателното решение на съда на независимост и траял с незаконния си оръжеен бизнес.

Гаражната находка министър председателят Борисов огледа в постройката на ГДБОП и по-късно разказа при започване на държавното съвещание.
Бойко Борисов, министър-председател на България: Една рота автомати, револвери, гранатомети. Бяха броили до 40 000 патрона, те тъй като до 40 000 могат и в този момент на ново. Повече са.
Гаражът на Попов е бил добре укрепен и следен с камери.
Иван Гешев, зам.-главен прокурор: Беше открит и 8 кг черен барут.
При вероятно възпламеняване, съгласно експертите, на мястото на блока би останала единствено дупка.
Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП: Общото количество на автоматите " Калашников " при тая интервенция са 65, 37 " Скорпиона ", 43 револвера от разнообразни марки.
Според проверяващите Попов е купувал оръжието и е доказвал по документи, че то е обезопасено. Съхранявал и го продавал обаче в комплект с всички елементи, нужни, с цел да се приведе в бойна подготвеност.

Другата огромна акция е извършена в Казанлък и селата Хаджидимитрово и Габарево. В бус са открити 17 автомата " Калашников " и 15 револвера - всички със заглушители. Задържани са трима чужденци и двама българи. Според антимафиотите оръжието е изнесено от цех " Арсенал ".
Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП: Това престъпно излизане на оръжие от това въпросно дружество евентуално ще продължи. Но аз желая да кажа, че и ние продължаваме да работим, имаме доста козове, които сега няма да споделим, тъй че някой да не се опари съществено.
В Казанлък е арестуван мъж, който се оказал " свързващо звено " с друга група, която имала печатница за подправени документи. Според проверяващите точно там се изработвали и документите, с които оръжието е изнасяно и осъществено в разнообразни страни. В печатницата са открити документи на разнообразни езици, в това число и на арабски.
Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП: Тези реализации действително са резултат от напъните на Специализираната прокуратура и ГДБОП по противопоставяне на тероризма. Самите вие знаете, че това, което е пред вас, няма по какъв начин да бъде употребявано за друго нещо.
Според Ивайло Спиридонов, вътрешността на Европа е била най-близката допустима цел за разпространение на рекордното количество автомати, револвери и муниции.
 Откритото оръжие в София е задоволително да въоръжи една или две роти Откритото оръжие в София е задоволително да въоръжи една или две роти
Голям брой оръжия и муниции откри ГДБОП при акция в столичния квартал "Редута ". Става дума за десетки автомати, револвери, хиляди патрони и барут,...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР