Рекорден брой нови случаи на коронавирус бяха регистрирани в Германия

...
Рекорден брой нови случаи на коронавирус бяха регистрирани в Германия
Коментари Харесай

Рекорден брой нови случаи на коронавирус в Германия за второ денонощие

Рекорден брой нови случаи на ковид бяха регистрирани в Германия второ следващо денонощие в Германия - над 37 хиляди.

Досегашната пикова стойност от близо 34 хиляди новозаразени бе регистрирана едвам през вчерашния ден. Предишният връх обаче бе подложен преди повече от половин година.

Институтът по вирусология " Роберт Кох " заяви през днешния ден за 37 120 доказани инфектирани за миналите 24 часа, против 33 949 през предходното денонощие.

От началото на пандемията в Германия, с население от 83 милиона души, са доказани близо 4,7 милиона инфектирани.

Смъртните случаи, свързани с ковид, в страната за миналите 24 часа са 154, при 165 през предходното денонощие. Над 96 хиляди инфектирани са умряли в Германия от началото на пандемията.

Епидемичната конюнктура в страната се утежнява. Седмичният показател на разпространяване на инфекцията (новозаразените на 100 хиляди поданици за седемдневен период) е 169,2. За съпоставяне, преди седмица той бе 130,2.

При това в източни провинции като Саксония и Тюрингия този индикатор е към два пъти по-висок.

В сряда немският министър на опазването на здравето Йенс Шпан съобщи, че страната се сблъсква с четвърта коронавирусна вълна, която назова " пандемия на неимунизираните ". Шпан се оплака от бавните темпове на реваксинацията (поставянето на бустерни дози ваксина).

Около две трети от популацията на Германия е изцяло имунизирано против инфекциозното заболяване, причинявано от новия ковид.

Само 2 милиона души обаче са получили бустерна доза ваксина, сподели в сряда Шпан. Около 16,2 милиона индивида, навършили 12 години, пък въобще не са имунизирани.

Федералният и провинциалните здравни министри в Германия са се събрали от през вчерашния ден на двудневна среща в Линдау, на която може да бъде взето решение за стягане на ограничаващите ограничения, отбелязва Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР