Рекорден брой библиотечни урока - 121 - са проведени в

...
Рекорден брой библиотечни урока - 121 - са проведени в
Коментари Харесай

Над 2 200 читатели са посетили библиотеката в Асеновград през 2019 г.

Рекорден брой библиотечни урока - 121 - са извършени в Градска библиотека " Паисий Хилендарски " в Асеновград през 2019 година Те обгърнаха деца от разнообразни възрастови групи в детските градини и учебните заведения от града. Проведените уроци са на разнообразни тематики в поддръжка и допълнение на формалното обучение. В асеновградски детски градини и учебни заведения заниманията наброяват 54, като 27 от тях са свързани с опознаване работата на робота Финч и първите стъпки в програмирането.
През предходната година библиотеката в Асеновград е посетена от групи от Куклен, Съединение, Смолян, Испания и Турция. През 2019 година дейните читатели на библиотечната институция са повече от 2 200. От тях към 950 са деца до 14-годишна възраст. По професионална принадлежност, максимален е броят на посетителите философи, историци, педагози, филолози – общо 159. На второто място се подреждат инженерно-техническите експерти - 150 на брой, а на трето учителите – 90. Заетите от библиотеката библиотечни документи са 63 300. От тях над 44 200 са книги и близо 19 100 - периодически издания, от които почти 7 500 - литература за деца.
Първенци в топ класацията на " Най-четените книги " за 2019 година в Асеновград в детски отдел са творбите на Елин Пелин - 150, Джеф Кини - 141, Иван Вазов - 140. Първите 3 места в подреждането за " Най-четени създатели " през предходната година в отдела за възрастни попадат: Даниел Стийл - над 1 000 заети книги, Нора Робъртс - повече от 800, Сандра Браун - 370. В топ класацията „ Най-четени български създатели ” влизат общо 12 създатели, първенците измежду които са Токораз Исто, Йордан Радичков и Христо Нанев.
Библиотечната статистика демонстрира какви са претекстовете и ползите на читателите във връзка с книгата. " Четенето при децата е обвързвано както с прочит на наложителната литературата от ученическите описи, включващи най-вече типичен произведения, по този начин и със модерни творби, в които децата намират отговори на вълнуващите ги въпроси. Възрастните пък избират книги за образование и професионални занимания и занимания. Те употребяват четивата и за разформироване и забавление ", изяснява шефът на Градска библиотека " Паисий Хилендарски " в Асеновград Милена Марковска.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР