Рекорд за Япония! Разходите за отбрана се увеличаватс повече от

...
Рекорд за Япония! Разходите за отбрана се увеличаватс повече от
Коментари Харесай

Рекорд за Япония! Разходите за отбрана се увеличават

Рекорд за Япония! Разходите за защита се увеличаватс повече от 16 % през идната година в границите на утвърждения през днешния ден рекорден боен бюджет, който има за цел да форсира разполагането на крилати ракети с огромен обхват, които могат да поразяват цели в Китай и Северна Корея, съобщи Асошиейтед прес.

Приетият от кабинета бюджет също по този начин ще укрепи в допълнение армията с бойни самолети Ф-35 и други американски оръжия, защото японските войски от ден на ден работят със съдружници и поемат по-настъпателни функции.

Бюджетът за защита в размер на 7,95 трилиона йени (56 милиарда долара) за финансовата 2024 година, която стартира през март, бележи втората година от петгодишна стратегия за усилване на японската военна мощност в границите на новата тактика за сигурност, призната от държавното управление на премиера Фумио Кишида преди година.

Укрепването на ударния капацитет, планувано в тактиката, е сериозна смяна по отношение на следвоенния принцип на Япония за потреблението на мощ единствено за самозащита, който важеше до момента. Бюджетът за защита е част от проекта за народен бюджет в размер на 112,7 трилиона йени (794 милиарда долара) и той към момента се нуждае от утвърждението на Народното събрание.

Япония възнамерява да похарчи 43 трилиона йени (300 милиарда долара) до 2027 година, с цел да укрепи военната си мощност, и съвсем да удвои годишните си разноски до към 10 трилиона йени (68 милиарда долара), което ще я трансформира в третата по величина на военните разноски страна в света след Съединени американски щати и Китай.

Миналата година държавното управление задели за защита 6,8 трилиона йени (около 48 милиарда долара).

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР