Реконструкцията на ул. Даме Груев отново е замразена, след като

...
Реконструкцията на ул. Даме Груев отново е замразена, след като
Коментари Харесай

Не й върви на тази пловдивска улица, пак спряха ремонта!

Реконструкцията на ул. " Даме Груев " още веднъж е " замразена ", откакто най-малко от седмица на обекта не се работи, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Проблемът е, че планът сега се преработва. При досегашния вид къщите остават нависоко, а тротоарът е доста стръмен. Най-късно във вторник работата ще бъде възобновена, даде обещание пред кореспондент на медията Бончо Бонев - шеф на компания " Парсек груп ", която прави реконструкцията. 

Препроектирането е подредено от заместник-кмета по строителство и вложения. При ревизия на място той видял, че бордюрите са прекомерно ниско, а входовете на постройките " увиснали ". Оказало се, че проектантът е " потопил " улицата с 15-20 см и зам.-кметът разпоредил проверка на плана за първия сектор. Засега не е ясно дали и за другите две прави ще се наложи промяна, защото инспекцията не е завършена. Препроектирането е за сметка на изпълнителя, увери зам.-кметът.

" Улица " Даме Груев " има доста пресечки на разнообразни равнища и изравняването е комплициран развой. Проектантът би трябвало по този начин да го измисли, че улицата, пресечките и постройките да са в синхрон и по нормите за планиране, а също така да откри оптимално решение за отводняване на улицата " - изясни. 

Бончо Бонев заяви още, че най-късно до края на юни отсечката ще бъде асфалтирана и ще се пусне придвижването по нея. Дотогава компанията ще построи нов светофар на кръстовището с ул. " Македония ". Уредбата не е част от уговорките на строителя и ще бъде записана като неочакван разход.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР