Реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър” ще започне идната седмица, увери

...
Реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър” ще започне идната седмица, увери
Коментари Харесай

Зам.-кметът Пламен Райчев обеща: Започваме ремонта на бул. „...

Реконструкцията на бул. „ Хаджи Димитър” ще стартира идната седмица, увери зам.-кметът по строителство в община Пловдив Пламен Райчев.

Той добави, че за старта на социална поръчка имаше подготвеност още при започване на август, само че от фирмата-изпълнител са декларирали, че желаят Общинският съвет да вземе решение за индексация.



Бул. „ Хаджи Димитър” свързва Коматевския надлез и ул. „ Царевец” и е една от главните артерии в регион „ Западен”. Състоянието му е плачевно – паветата тук-там са разместени и пропаднали, а тротоарите са с разрушени плочки.

Ремонтът се финансира със средства от 40-милионния заем и ще се извършва от софийския консорциум с главен участник „ София Асфалт”, който на търга, извършен преди няколко месеца, предложи цена от 3,7 млн. лв. без Данък добавена стойност. Скоро по-късно изиска спомагателни средства.

На сесия Общинският съвет утвърди индексация за този обект в размер на 830 000 лв.. Точната сума обаче се прецизира, тъй като по едно и също време с смяната на Закона за публичните поръчки са признати правила, съгласно които страната и общините могат да усилват контрактуваните пари.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР