Реконструкция на лицето на мъж на възраст 5500 години, намерен

...
Реконструкция на лицето на мъж на възраст 5500 години, намерен
Коментари Харесай

Реконструкция на мъж от неолита предизвика съмнения в расови пристрастия

Реконструкция на лицето на мъж на възраст 5500 години, открит покрай Стоунхендж, провокира спор в обществената мрежа, откакто бе избран от консуматори като „ изненадващо бял “.

В непосредственост до скалния монумент, който е с съвсем 500 години по-млад от мъжа, са били открити остатъци на мъж от неолита, умрял на възраст 25-40 години. Самата могила, в която е бил заровен мъжът, е разкопана през 60-те години на XIX век.

Реконструкцията го показва със светлокестенява коса, къса брада, тъмнокафяви очи и бледа кожа, само че доста консуматори на Twitter побързаха да слагат под въпрос расовите пристрастия на индивида, основал компютърния модел.

Реконструираното лице е изложено още през 2014 година в Центъра за гости на британското завещание Стоунхендж, само че е споделено в обществената мрежа от Алисън Фиск на 30 септември тази година и по този начин е достигнало до доста хора.

Под туита има много мнения, поставящи под подозрение по този начин показания тип на мъжа:
 Два старинни гроба бяха открити при реорганизация в Ямбол Два старинни гроба бяха открити при реорганизация в Ямбол
Два гроба от късносредновековната ера бяха открити при реконструкцията на центъра на Ямбол. Информацията заяви шефът на Региона...

„ Изненадващо бял, като се има поради генният вид SLC45A2 отпреди 5800 години - това слага под въпрос пристрастията на създателя на реконструкцията. “

" Съгласен съм със структурата на лицето, само че цветът на кожата и косата наподобява много " породист ". Бих желал да видя някакви доказателства в поддръжка на това, че може да е бил толкоз бял. "

" Предполагам, че това, което виждаме е просто съмнение, а не убеденост, че по този начин е изглеждал. "

Друг коментар гласи: „ Брадата и косата му би трябвало да са били по-светли и гъсти, с цел да преживее студа, а очите му евентуално са били по-светли, с цел да отразяват отблясъците от снега. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР