Реколтата от пшеница е гарантирана и няма опасност от зърнена

...
Реколтата от пшеница е гарантирана и няма опасност от зърнена
Коментари Харесай

Министър Кирил Вътев: Реколтата от пшеница е гарантирана, няма опасност от зърнена криза

Реколтата от пшеница е обезпечена и няма заплаха от зърнена рецесия, сподели министърът на земеделието и храните Кирил Вътев край село Горно поле, община Маджарово. Вътев дойде на първия Фестивал на планинското говедовъдство, който се провежда от стопанство " Дивата плантация " с към 1500 глави наедрял добитък, който се отглежда екологично.

 

Дъждът тук-там е проблем в акцията, има райони, в които не може да се влезе да се жъне, призна Вътев като посочи, че и влажността на зърното е от изключителна значимост. Има региони с положителни и даже рекордни добиви, уточни още министърът, само че не се ангажира да назове планирани количества на добивите и цялата годишна продукция преди края на акцията. Това ще стане на втория Национален съвещателен съвет по зърното след жътвата, когато ще се вършат заключения, разбори и проекти за деяние, разясни Вътев.

 

В отговор на въпрос той уточни, че още е рано за резултати от почналите инспекции по веригата " от полето до рафта ". Вътев означи по друга тематика - отглеждането на животни, че проблемите с изкупните цени на млякото са се набирали " като снежна топка " и са извънредно неподходящи.

 

Затова по всички чувствителни тематики в земеделието още идния понеделник ще бъдат основани национални консултативни препоръки - по млякото, месото, поземлените връзки, водоползването, добави още Вътев.

 

По мотив дървата за огрев за идващия отоплителен сезон министърът увери, че дърва има в остатък, даже хората не идват да си ги вземат. Вътев сподели, че жителите имат искания към цената, която е повишена и това ще бъде тествано и оценено. По думите му 40 % от дървата към този момент са получени от популацията.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР