Рекламодателите в ТiкТок търсят алтернативи, в случай че социалната мрежа

...
Рекламодателите в ТiкТок търсят алтернативи, в случай че социалната мрежа
Коментари Харесай

Заплахата от забрана на TikTok пренарежда рекламните бюджети

Рекламодателите в ТiкТок търсят други възможности, ако обществената мрежа бъде продадена или неразрешена в Съединени американски щати. Те изготвят проекти за деяние при изключителни обстановки, които включват обществени медии, съперници на TikTok. Преди да пренасочат маркетинговите си бюджети обаче ще изчакат да видят какво ще реши Сенатът, съобщи Reuters.

В сряда републиканците в Камарата на представителите (Долната камара) гласоподаваха да принудят китайската ByteDance да продаде TikTok до 6 месеца или ще бъде неразрешена в страната. Това е едно от най-значимите провокации пред софтуерната компания, която отдавана е следена „ под лупа “ от щатите поради опасения за националната сигурност.

Белият дом приканва Сената да утвърди законопроекта, а президентът Джо Байдън се ангажира да го подпише.

Ако приложението бъде неразрешено, от рекламни бюджети ще завоюват най-големите съперници на TikTok – Meta с нейните Reels и Shorts на YouTube, споделят рекламни специалисти.

ТiкТок съобщи, че ще упражни законните си права, с цел да предотврати възбраната, която съгласно нея „ би извадила милиони долари от джобовете на създателите и дребния бизнес “.

Инерцията към това законодателство е по-голяма от предходните национални старания за ограничение или продажба на TikTok и рекламодателите наблюдават деликатно развиването “, споделя Жасмин Енберг, основен анализатор в изследователската компания Insider Intelligence.

Ако законопроектът напредне, „ това ще ни сложи по-нащрек “, споделя Джак Джонстън, старши изпълнителен шеф за обществени вложения в Tinuiti, компания за цифров маркетинг.
Маркетингови стратегии 
Клиентите да запазят метода „ бизнес както нормално “ към TikTok, е съветът на три компании за цифров маркетинг. Те означават, че приложението е оживяло след голям брой предходни опити за ограничение на достъпността му в Съединени американски щати, в това число изпълнителна заповед на президент Доналд Тръмп в опит да го забрани.

Въпреки че рекламните бюджети се възнамеряват за месеци напред, марките могат бързо да слагат или изтеглят реклами в обществените мрежи, с цел да отговорят на протичащото се.

TikTok ще генерира 8.66 милиарда $ доходи от реклама в Съединени американски щати тази година, пресмятат от Insider Intelligence. Видеоклиповете в TikTok бързо провокират нови трендове в музиката, модата и хубостта, заради което марките са привлечени от приложението.

Високите залози, свързани със възбраната на толкоз известно приложение, като TikTok, вършат цялостната възбрана малко евентуално, споделя една цифрова компания, поискала анонимност.

Продажбата на приложението е по-вероятна, а приблизителният шестмесечен график ще помогне на марките да се приготвят, счита Джонсън.

Ако приложението бъде продадено по време на празничния сезон – сериозен интервал на продажби на доста компании – „ тогава има малко повече неотложност за марките, които разчитат на това време от годината за огромна част от приходите си “, прибавя той.

А даже маркетинговите бюджети да бъдат пренасочени към Reels и Shorts, няма гаранция, че конкурентните функционалности ще работят по същия метод като TikTok.

Докато огромна част от потребителите на ТiкТок са дейни и на други платформи, има здравословна част, която употребява TikTok като техен главен канал за ползване на медии. Reels и Shorts са двете разумни оферти, които най-вече подхождат на формата на наличие на TikTok, само че това не значи, че това е мястото, където потребителите ще се стичат безусловно ”, сподели Джонсън.  

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР