Рекламираният от бившия премиер Кирил Петков германски производител на електрически

...
Рекламираният от бившия премиер Кирил Петков германски производител на електрически
Коментари Харесай

Компанията зад Ловешкия завод за автомобили на Кирил Петков банкрутира

Рекламираният от някогашния министър председател Кирил Петков немски производител на електрически коли Next.e.Go Mobile SE е подал молба за фалит.

Според обещанията на Петков, компанията трябваше да строи цех в Ловеч. След това тя се насочи към Тетово в прилежаща РСМ.

Фирмата искаше да построи три нови микрофабрики в Европа и Съединени американски щати, с цел да разшири производството на своите евтини дребни електрически коли за градския трафик.

Централното дъщерно сдружение Next.e.Go Mobile SE е подало молба за неплатежоспособност. Окръжният съд в Аахен назначи юриста Клаус-Петер Крут, сътрудник на адвокатската адвокатска фирма за преструктуриране AndresPartner, за краткотраен синдик, оповестява немското издание WirtschaftsWoche.

Решението се дължи поради " последните отрицателни развития и провокации в промишлеността за електрически коли и неустойчивостта на финансовите пазари ".

Кирил Петков подписа меморандума с немската компания преди три години, като длъжностен министър на стопанската система в назначеното от Румен Радев държавно управление с министър председател Стефан Янев. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР