Реки, прелели след дни на неспирни проливни дъждове, наводниха градове

...
Реки, прелели след дни на неспирни проливни дъждове, наводниха градове
Коментари Харесай

Прелели реки наводниха градове в Северна Италия

Реки, прелели след дни на неспирни проливни дъждове , наводниха градове в Северна Италия. Венеция се готви да задейства за пръв път през май специфичната си плаваща дига с вярата да се избави от прилива.

В курортния град Равена в Североизточна Италия управляващите приканиха жителите да се реалокират на по-високите етажи на постройките до момента в който мине бурята. В Ричоне, крайбрежен град на Адриатическо море, кметът предизвести хората да си стоят вкъщи, а някои използваха гумени лодки, с цел да се придвижват по улиците.

Във Венеция специфичната плаваща дига, известна с акронима си МОЙСЕЙ (името е отпратка към библейския роман за разделянето на Червено море) ще бъде задействана във вторник вечер за пръв път този месец . Съвсем скоро ще се навършат 20 години от началото на построяването на оборудването, което към момента не е публично приключено.

В Ричоне, град в северната област Емилия-Романя, бяха задействани екипи на пожарната, които да избавят хора от наводнени домове и икономически обекти. По данни от следобедните часове във вторник огнеборците са провели към 40 избавителни интервенции в провинция Римини, елементи от която се намират на адриатическото крайбрежие. В помощ на спасителите са изпратени подкрепления от градовете Форли, Чезена, Ферара и Болоня.

В региона сред Анкона, която е огромно адриатическо пристанище, и Пезаро и Урбино, два  града, известни измежду туристите, са извършени 80 интервенции за премахване на последствия от местни наводнения като паднали дървета и избавяне на бедстващи водачи на коли, оповестиха локалните противопожарни служби в " Туитър ".

Властите в Пезаро, адриатически град в област Марке, оповестяват за наводнения, а в Чезена, град в прилежащата област Емилия-Романя, река Савио излезе от коритото си и наводни улиците.

В Модена, дребен град, прочут с кулинарията си, управляващите показаха, че в петък вечерта ще затворят за придвижване локалните мостове като защитна мярка против повишаващите се речни нива.

За придошли речни води оповестяват и управляващите в град Сенигалия, през който тече река Миза.

Според метеоролозите проливните дъждове може да продължат още няколко дни , най-много в Северна Италия, която тази пролет е наранена от суша.

В регионите, за които има опасения, че може да останат под вода, учебните заведения са затворени.

Спряно е и придвижването на влакове сред Болоня и Анкона и Равена и Фаенца, оповестиха италиански медии.

По-рано този месец нескончаем впорой, траял ден и половина, заля гъстонаселената област Емилия-Романя. Тогава минимум двама души починаха, а пресъхнали преди този момент реки излязоха от коритата си.

Силните превалявания идват в миг, когато Италия се готви за втора поредна година на суша, която докара до внезапно намаляване на водите на най-голямата ѝ река - По. Тя е значима, тъй като напоява земеделските площи в просторната си котловина, преди да се влее в Адриатическо море източно от Болоня.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР