Реката в града, който е административен център на Курганска област,

...
Реката в града, който е административен център на Курганска област,
Коментари Харесай

Реката в Курганска област надхвърли и опасните нива, на места водата е над 10 метра

Реката в града, който е административен център на Курганска област, който е ситуиран наоколо до границата с Казахстан, се е повишила със 123 см за 24 часа, достигайки 865 см тази заран, заяви РИА.

В центъра на Курган евакуационните сирени биват включвани на всеки два часа, призовавайки жителите да напущат и да отиват на безвредни места. Властите оповестиха, че реката доближава " рисково " равнище, откакто надвиши 850 см.

Повече от 660 жилищни здания са наводнени в района, цитира РИА министерството на изключителните обстановки, прибавя Българска телеграфна агенция.

Жителите на 14 селища в региона на Ишим в Тюменска област в Югозападен Сибир също са били евакуирани през днешния ден заради опасността, произлизаща от покачващото се равнище на река Ишим, оповестиха публични лица.

Нивата на водата в реките в елементи от Урал и югозападните сибирски райони, както и в прилежащите региони на Казахстан, към момента се повишават бързо, оповестиха публични лица.

Нивото на водата в река Тобол в Кетовския регион на Курганска област, където край няколко села към този момент беше преодоляна 10-метровата граница, продължава да се повишава с 2-11 см на всеки два часа, съобщи ТАСС.

В Курганска област заради покачването на водата в река Тобол са наводнени 334 къщи и 1148 икономически сектора, 25 обитаеми места са без електричество. Властите приканват жителите на всички обитаеми места в заливната зона на Тобол, в това число административния център на региона град Курган, да се изтеглят.

Бедствието е породено от бързото размразяване на огромни снежни покривки в изискванията на проливни дъждове, което е довело до необикновеното разгръщане на притоците на няколко от най-големите реки в Европа.

Общият брой на хората, евакуирани от домовете си, набъбна до към към 200 000 души късно през вчерашния ден, откакто губернаторът на съветската Тюменска област заяви на жителите на град Ишим (с население 65 000 души), че би трябвало незабавно да изоставен града.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР