Река Янтра излезе във Велико Търново от коритото си. Водата

...
Река Янтра излезе във Велико Търново от коритото си. Водата
Коментари Харесай

Река Янтра излезе от коритото си в Търново

Река Янтра излезе във Велико Търново от коритото си. Водата е стигнала до портите на историческата черква „ Св. 40 мъченици “ и има заплаха да я залее, оповестява БНР.   Свикан е общинският спешен щаб.

Цяла нощ река Янтра е повишавала фрапантно равнището си от преваляванията и планинските притоци, които се вливат в нея. Водата всеки миг ще влезе в двора на църквата " Св. 40 мъченици ". Хората и управляващите са изкарали безсънна нощ. Отстраняват се колите от улиците в най-ниския великотърновски квартал " Асенов ", с цел да стартира слагането на чували с пясък, които като насипи да защитят парцелите на хората, съобщи кметът на Велико Търново Даниел Панов.

" В момента сме под сериозната точка на водата на река Янтра с един метър. Имаме подготвеност, Гражданска отбрана от 3 часа са по сериозните точки, добави още той.

Все още няма залети къщи, няма и потърпевши хора.

Нормализирана е ситуацията в община Елена, където през вчерашния ден при поройния дъжд пострадаха три села и част от общинския център. Засегнатите парцели са отводнени, няма потърпевши хора. Материалните вреди на уличната мрежа не са огромни и общината ще успее да се оправи със лични сили, сподели за " Хоризонт " кметът на Елена Дилян Млъзев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР