Река Чикаго ще бъде оцветена в зелен цвят за Деня

...
Река Чикаго ще бъде оцветена в зелен цвят за Деня
Коментари Харесай

Оцветяват река Чикаго в зелено за Деня на Свети Патрик



Река Чикаго ще бъде оцветена в зелен цвят за Деня на Свети Патрик. Ритуалът не се организираше две години поради пандемията от Коронавирус, само че в събота традицията беше възобновена.

Година по-рано от администрацията не провежда церемониал, само че въпреки всичко боядиса реката още веднъж като изненада. Идеята беше да не се притеглят огромни тълпи от хора.

Организаторите на парада въпреки всичко желаеха усилване на защитата, с цел да могат фамилиите, измежду които има и доста дребни деца, да се съберат и да следят оцветяването на реката.

Изливането на оцветителите ще стане сред Columbus Drive и Orleans Street.

Празненствата в Чикаго стартират още този уикенд, само че формалният празник е на 17 март.

Тогава в Ирландия, и освен там, честват деня на Свети Патрик.

Светецът е доста уважаван в Ирландия, а с разпръсването на ирландците по света, легендата и празненствата, свързани с него, стават известни съвсем във всяка точка на планетата.

Денят се смята за празник на ирландската душа. Това е културен и набожен ирландски празник, който се тачи както в Европа, по този начин и в Америка.

Ако се доверим на легендата, която битува измежду ирландците, св. Патрик е изгонил всички змии от Ирландия и заради тази причина всички са му доста признателни.

Легендите описват, че патронът на Ирландия свети Патрик е роден в Уелс в 385 година Дадено му било името Мейуин. До 16-годишната си възраст се считал за богохулник. На тази възраст бил похитен и продаден в иго от група ирландци, които нападнали селото му.

По време на робството се доближил до Бога. След шест години съумял да избяга в Галия. Дванайсет години учил в манастир.

През това време осъзнал, че е предназначен да покръсти езичниците. Впоследствие бил отдаден в сана на дякон, след това – на просветител, и най-сетне – на свещеник.

Междувременно се нарекъл с християнското име Патрик и бил назначен за втори свещеник на Ирландия.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР