Режисьорката Тея Сугарева поставя в I AM Studio авторския спектакъл

...
Режисьорката Тея Сугарева поставя в I AM Studio авторския спектакъл
Коментари Харесай

Тея Сугарева с авторски спектакъл за Вирджиния Улф

Режисьорката Тея Сугарева слага в " I AM Studio " авторския театър " От какво се опасява Вирджиния Улф ". Снощи се състоя първата премиера за 2024 година в самостоятелното пространство за спектакъл в София (ул. " Г. С. Раковски " 149). На 11 януари от 20 ч. публиката още веднъж ще наблюдава житейската орис на една от най-важните фигури в модерната литература. В ролята на Вирджиния Улф е  Александра Димитрова. Йордан Ръсин, Мартин Димитров и Камелия Хатиб са останалите от звездния актьорски екип. Сценографка e Никол Трендафилова, музика онлайн - Кристиян Сугарев, пластика - Теодора Попова. Снимки Ники Литов, графичен дизайн Йоана Йотова/Студио Дада.
Действието се развива по време на напрегнатите военни времена, когато светът е на път да се сблъска с втора огромна злополука, Вирджиния Улф е на ръба на силите си. Здравето й е влошено, мозъкът й е разтревожен, към този момент не може да написа, не може да чете. За финален път прави опит за самоубийство. Този път сполучлив. Спектакълът се пробва да премисли този акт, да прозре в него невероятната хубост на душата и неутолимата жадност за живот - истински и жизнерадостен, свободен от условности и страхове. Да провиди в гибелта заслужен и жизнеутвърждаващ акт.
Това е следващ план на самостоятелната сцена, сбъднат от " I AM Studio " и Театралното съдружие " Enso ". С поддръжката на Министерството на културата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР